Een stukje avocado, een schaal vol bananen, een glas verse jus d’orange. Het klinkt als een lekker zondags ontbijtje, maar is een avondmaaltijd voor Inna Wakeham. Zij is sinds een jaar fruitariër, wat betekent dat zij niets anders eet of drinkt dan fruit en vruchtensappen.

‘Ik lijk jonger en heb een mooie teint. Mijn overtollige kilo’s zijn verdwenen en mijn humeur is stukken verbeterd: ik ga nooit meer iets anders eten!’ Inna is erg enthousiast over haar bijzondere dieet en ziet alleen maar voordelen. ‘Fruit is licht verteerbaar, het zet dus minder druk op het lichaam dan bijvoorbeeld  vlees. Het is lekkerder dan groente en je hoeft niet veel te eten om een verzadigd gevoel te krijgen.’

Hip, maar niet bewezen
Fruitariër zijn, is een trend, die ook celebrities graag volgen. Melania Trump bijvoorbeeld beweert dat zij haar slanke figuur te danken heeft aan het eten van 7 stuks fruit per dag.  Experts waarschuwen voor deze trend: fruit bevat namelijk een hoog suikergehalte en de afwezigheid van zuivel en eiwitten kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. ‘Ik weet dat sommige deskundigen zeggen dat het slecht is, maar andere geloven dat het goed voor de mens is. Dat geloof ik ook,’ zegt Inna.

Dagschema
’s Ochtends begint Inna met een glas grapefruitsap, gevolgd door een hele ananas. Tijdens de lunch eet zij drie bananen, als snack eet ze een halve tros druiven en als avondeten twintig dadels. Elke dag eet zij tussendoor ook een avocado voor de eiwitten en ’s avonds neemt ze nog een perzik.  

Wat vind jij van dit dieet?

LEES OOK: Is dit het ultieme beautydieet? Experts vinden van wel

Bron: Dailymail