Beeld via Bored Panda
Beeld via Bored Panda

Vandaag is het zover, dan beginnen duizenden Nederlanders aan hun 'digitale detox'. En dat betekent: mobieltje (grotendeels) uit en weer écht aandacht hebben voor elkaar. Durf jij het ook aan?

Het is heel dubbel: we ergeren ons groen en geel aan het gestaar op mobiele telefoons, maar we maken ons er ook schuldig aan.

Irritant
Onder een steeds grotere groep Nederlanders wordt de constante behoefte aan sociale bevestiging en het binnenhalen van nieuws vooral als irritant ervaren.

'Massaal afkicken'
Veel mensen geven aan dat de drang naar offline momenten toeneemt.  Met deze signalen in gedachten introduceert het Nederlandse Opwaarderen.nl de 'Data off, Life on week'. Deze week wordt de mobiele data op duizenden telefoons in Nederland uitgeschakeld, zodat het ‘echte leven’ weer even centraal staat. “Massaal afkicken van onze constante drang naar sociale bevestiging en gewoon eens kijken hoe we dat eind jaren 90 ook alweer deden”, vertelt Aimée Roerink, deelnemer en Business development manager van Opwaarderen.nl.

Lees ook: 5 Simpele trucs om aan de 24/7 maatschappij te ontsnappen

'Aan' zodra de wekker gaat
Zodra de wekker gaat, halen we meteen onze dagelijkse overdosis aan informatie binnen. Whatsappen tijdens het eten, Facebooken op het werk, Instagram checken voor het slapen gaan, Snapchatten tijdens de lunch, het continu vernieuwen van de webbrowser van nieuwswebsites, je werkmail binnen halen in het weekend. Het zijn voorbeelden waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken. De behoefte aan een weekje digitaal detoxen neemt toe en hoe makkelijk is het als iedereen dat tegelijkertijd doet?

Digitale verleiding
Opwaarderen.nl stelt deze week simkaarten en telefoons beschikbaar waarmee je enkel kunt telefoneren en sms’en. Zo is er geen verleiding om stiekem toch online te gaan. “Omdat we deze producten online verkopen, weten wij maar al te goed hoe het is om altijd online te zijn. Daarom willen we onszelf en mobiele telefoongebruikers laten ervaren hoe wij met beide benen in het echte leven staan en de verleidingen van de digitale wereld even uitschakelen”, vertelt Aimée. De week wordt vandaag feestelijk afgetrapt in Rotterdam. In het iconische Industriegebouw komt een grote groep millennials bijeen om gezamenlijk gehoor te geven aan de oproep om één week offline te gaan.

Herkenbaar (helaas)
Er is al eerder onderzocht waar een digitale detox goed voor is: de kwaliteit van leven neemt toe. Onder andere deze verontrustende gevolgen heeft een 'mobiele verslaving'.
1. Gebrek aan aandacht - Door de continue afleiding van digitale media, bestaat het risico dat je bij alles wat je doet aan de oppervlakte blijft. Je focus neemt door de constante multi-tasking dusdanig af, dat geen enkel onderwerp of persoon de aandacht krijgt die nodig is.
2. Je staat steeds meer aan de zijlijn. Je bent met je gedachten minder aanwezig bij het hier en nu, waardoor je gebeurtenissen minder sterk ervaart. Bovendien is er vaak de neiging om bijzondere momenten direct te delen op social media. Je ervaringen, die ooit heel direct 'binnen kwamen', veranderen in die van een filmer, een fotograaf: een afstandelijke toeschouwer.
3. Onrustig brein. Nicholas Carr, de auteur van The Shallows: What the Internet is Doing to our Brains beschrijft de effecten van het voortdurend heen en weer schakelen van onze hersenen van het ene medium naar het andere. Dit onrustige gedrag associeert hij met oppervlakkig denken, zwakke concentratie, verminderde creativiteit en een verhoogd stressniveau.

En als deze video enigszins herkenbaar is, is even offline gaan (misschien wat vaker een avond per week?) echt geen slecht idee.

Bron: o.a. Mens en Gezondheid
 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest