Eet je gezond, maar blijft die platte buik een utopie? Misschien moet je de spijsvertering een steuntje in de rug geven. Door deze 10 ingrediënten aan je voedingspatroon toe te voegen, is dat perfecte plaatje zo een feit.

Een bolle buik betekent zeker niet altijd dat je dik bent. Het kan juist veel te maken met een spijsvertering die niet optimaal werkt, het niveau van het maagzuur (dat vaker te laag dan te hoog is) en een galblaas die wat stimulans nodig heeft. Deze 10 voedingsmiddelen helpen je lijf op weg naar een platte buik.

1 Zuurkool

Zuurkool is een natuurlijk probioticum vol bacteriën die vriendelijk zijn voor je buik.

2 Kimchi
Dit Koreaanse gerecht lijkt op zuurkool, maar wordt gemaakt in combinatie met gember en rode peper.

3 Knoflook
Klein, smaakvol en vol krachtige anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen.

4 Artisjok

Een van de beste bronnen van makkelijk verteerbare vezels. Het voedt bovendien de goede bacteriën in de darmen.

5 Gember
Gember stimuleert de productie van maagzuur en spijsverteringssappen. Daarnaast kan het ook helpen om misselijkheid te verlichten. Thee met vers geraspte gember is niet alleen hip, maar bevordert ook de spijsvertering geweldig.

LEES OOK: Dit Disney-kleurboek voor volwassenen is dé manier om te ontstressen

6 Havermout
Een super vervanger voor mensen die last van hun darmen krijgen als ze producten met tarwe eten. Bovendien verlaagt deze bron van vezels het cholesterolgehalte en helpt havermout de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

7 Appelazijn
Een eetlepel appelazijn vermengt met wat water voor de maaltijd helpt om het maagzuurniveau in evenwicht te houden.

8 Ruccola en waterkers

De bittere smaak van rucola en waterkers helpt de spijsverteringssappen en de galblaas te stimuleren. En die heb je nodig voor een efficiënte ontgifting.

9 Zelfgemaakte bouillon
Door zelf een bouillon te trekken van botten en vlees of vis, krijg je een bouillon vol waardevolle mineralen en gelatine. En die houden bijvoorbeeld de darmwand gezond. Het is wel een klusje, de bouillon moet zeker acht uur trekken.

10 Pompoenpitten

Deze pitten zijn een bron van zink, wat weer cruciaal is voor gezonde darmen.