Zit jij de hele dag achter je computer en vind jij het ook zo moeilijk om jezelf na een lange dag werken nog richting een sportschool te takelen? Gezondheid blogger Helen Foster nam het probleem serieus en kwam met een deugdelijk zes stappen programma voor thuis en op kantoor (dus helemaal zonder sportschool heisa). Je kunt er zelfs 1000 calorieën per week mee verbranden. 

1 Bye Bye lift
Begin door de lift in te wisselen voor de trap en neem niet één maar meteen twee treden per stap, dat scheelt je al 10 procent extra aan verbrande calorieën.

2 Steps op kantoor
Zoek de trap op in de pauze (of, indien afwezig; doe deze oefening thuis, als je toch een zoveelste keer naar boven loopt) en stap de onderste tree gedurende 10 minuten op en af. Steps op kantoor, het kan dus. Misschien kijken je collega’s je eerst nog verbaasd aan, maar wie weet motiveer jij en staan jullie binnenkort met zijn allen te dringen rond die laatste traptree.

3 Squads
Probeer 10 minuten per dag te springen en stevige squads te maken met je armen in de lucht. Zo wordt het bloed flink rondgepompt.

4 Beenspieren
Het advies is om elke 30 minuten op te staan voor een korte wandeling. Haal iets te drinken, bezoek het toilet, maak een kopie; als de benen maar even in beweging komen. Kun je je bureau echt niet verlaten? Probeer elk been, om en om, 3x5 seconden te trainen door rechtop te gaan zitten en 1 been voor je uit te strekken op gelijke hoogte van je heupen. Stretch je voet daarbij richting plafond. Het kost je maar 30 seconden.

LEES OOK: Ontdek je échte beha-maat met deze 3 handige tips

5 Push ups
Om nu op kantoor op de grond te gaan liggen gaat wat ver, maar push ups tegen de muur zijn ook heel effectief. Je verbruikt al calorieën zodra je van je stoel opstaat. Geen schokkende hoeveelheid, maar alle beetjes helpen. Om wat meer calorieën per minuut te verbranden, ga je een stukje van de muur af staan en plaats je je handen er plat tegenaan. Beweeg met je lichaam richting de muur door je ellenbogen te buigen. Yes! Zelfs opdrukken kan dus overal.

6 Zitten zonder stoel
Heb je nog een paar minuten voordat je in vergadering gaat of de deur uit moet? Ga dan met je rug plat tegen de muur staan en zak door je knieën tot je benen een hoek van 90 graden maken. Als je het één minuut volhoudt heb je al een stevige work out voor je bovenbeen- en dijspieren.