Isabelle d'Ornano
Isabelle d'Ornano

"Geur is onderdeel van je persoonlijkheid," zegt Isabelle d'Ornano, medeoprichtster van Sisley.

Dertig jaar na de introductie van het legendarische Eau du Soir brengt Sisley een limited edition van deze bijzondere geur uit. Graaf Hubert d'Ornano, oprichter van het label, creëerde in 1979 het parfum speciaal voor zijn vrouw Isabelle.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sisley Paris (@sisleyparisofficial) op

Hubert is er niet meer, Isabelle, de gravin van d'Ornano leidt Sisley tegenwoordig met haar kinderen. Om de mijlpaal te vieren, koos ze voor een nieuwe flacon. Die straalt een explosie van kleur uit, geïnspireerd op de actionpainting stroming uit de jaren 1950, waar onder andere Jackson Pollock deel van uitmaakte.

Spaanse tuinen

Article continues after the ad

Isabelle (hier in 1963 op haar huwelijk) heeft warme herinneringen aan Eau du Soir. "Ik ben in Spanje opgegroeid en hield enorm van de tuinen daar," zegt ze. "De geur van een tuin - vooral in de avonduren - heeft me altijd gefascineerd. Daarom hebben we de geur Eau du Soir genoemd. Je ruikt in eerste instantie de geur van sering – een soort oranjebloesem – die vooral 's avonds geurt. Het is geen uitbundige bloem, maar een bloempje met een onmiskenbare geur."

Complimenten

Ze droeg hem negen jaar lang als enige ter wereld. "Het is een parfum dat bijzonder in de smaak valt bij mannen," zegt d'Ornano. "Ik kreeg zoveel complimenten, zoiets moois mag je niet voor jezelf houden. Eau du Soir verveelt me nooit. Ik hou er niet van al te vaak van geur te veranderen. In mijn zakelijke rol test ik uiteraard heel veel geuren, maar zou ik dat niet doen, dan zou ik altijd dezelfde dragen, omdat ik van mening ben dat geur een onderdeel van je persoonlijkheid is. Het zegt veel meer dan een jurk die je draagt."

Geur als kunstwerk

Waarom heeft deze limited edition van Eau du Soir een kunstthema gekregen? "Voor mij gaan kunst en geur hand in hand," zegt de gravin. "Vroeger werd al gevraagd wat de topnoten en hartnoten van de geur waren. Mijn man gaf dan altijd als antwoord dat er geen piramides waren en er sprake was van één enkele compositie. Een geur is voor mij als een kunstwerk. Het is toch pure magie dat je met het vinden van het juiste evenwicht iets moois kunt creëren. Deze verpakking heb ik samen met mijn dochter ontworpen, ook zij is erg geïnteresseerd in kunst. Het is een mooie combinatie geworden, helemaal van deze tijd."

Familieproject

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Eau du Soir is er een nieuwe campagne rondom de klassieker gemaakt. Daarin schittert de kleindochter van mevrouw D'Ornano, Sonia Vasena.

Frans familiebedrijf

Toen Hubert d’Ornano Sisley in 1976 oprichtte, waren aromatherapie en phytotherapie in Europa nog niet zo bekend. Het gebruik van botanische werkstoffen en essentiële oliën in schoonheidsproducten was toen nog een zeer innovatief concept. In het Franse familiebedrijf werkt inmiddels de derde generatie aan waar ze groot mee zijn geworden: high-end fytocosmetologie.

Foto 's (c) Oleg Covian

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in