Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Goud voor Monty Python, Britse komediegroep bestaat 50 jaar

Als we het hebben over The Ministry of Silly Walks, dan denken we meteen aan Monty Python. Absurdisme ten top! De Britse komediegroep (met John Cleese aan het hoofd) viert feest.  En niet zo'n klein feestje ook, de sketchserie bestaat vijftig jaar. #OnThisDay 1969: Sudden, violent, comedy struck ...

Goud voor Monty Python, Britse komediegroep bestaat 50 jaar

Als we het hebben over The Ministry of Silly Walks, dan denken we meteen aan Monty Python. Absurdisme ten top! De Britse komediegroep (met John Cleese aan het hoofd) viert feest. 

En niet zo'n klein feestje ook, de sketchserie bestaat vijftig jaar.

Recordpoging

Dat wordt uiteraard groots gevierd. De BBC stoft zijn archieven af en zendt op zowel de televisie als op de radio oud materiaal uit. Voor de radiospecials zijn nooit eerder uitgebrachte sketches opgeduikeld. Bij het Roundhouse in Londen wordt daarnaast geprobeerd een wereldrecord te halen.

Films

De groep maakte op 5 oktober in 1969 zijn debuut met de sketchshow op de BBC, die vervolgens vier seizoenen lang te zien was. Ook maakten de Britten vier films, deden ze verschillende liveshows en brachten ze meerdere albums uit. In 2014 kwam Monty Python nog bij elkaar voor een reünie.

Bron: ANP Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in