Glennis Grace
Glennis Grace

Twintig jaar na het laatste concert van Whitney Houston in Ahoy, staat Glennis Grace op haar plek voor een ultiem eerbetoon.

Vandaag zou Whitney Houston 57 jaar zijn geworden. Haar zullen we nooit meer horen zingen, maar gelukkig hebben we Glennis Grace nog. Stralend covermodel van de nieuwste Nouveau én bezig met de laatste voorbereidingen voor haar 'Whitney, a tribute by Glennis Grace', waarmee ze op 6 en 8 september in Rotterdam Ahoy staat.

Article continues after the ad

Als iemand Whitney's repertoire kan zingen, is het Glennis wel: zelfde vocale lenigheid en laten we eerlijk zijn: Grace heeft meer volume en power dan Houston had, zeker toen die wat al te gretig aan de geestverruimende middelen ging.

Hoewel Glennis haar eigen carrière en repertoire heeft, loopt Whitney toch als een rode draad door haar leven. In 1994 vertolkte ze, zestien jaar oud, het nummer One Moment In Time in de Soundmixshow en wist op die manier heel Nederland in te pakken. Glennis won het programma en bouwde daar met hard werken een mooie carrière op…

… waarmee ze uiteindelijk zelfs ver kwam in America's Got Talent, waar ze ook voortdurend werd geroemd om de manier waarop ze mensen aan Whitney deed denken.

Twintig jaar na het laatste concert van Whitney Houston in Rotterdam Ahoy, staat Glennis dus op haar plek, met gastoptredens van Alain Clark , Berget Lewis , Edsilia Rombley , Candy Dulfer en DO. Kaartverkoop via Ahoy.

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in