Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend uitjes

De leukste weekend uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

Amsterdam: Don Quichot

Nouveau’s Claudia was bij de première van Don Quichot, de nieuwe voorstelling van het Nationale Ballet, en was diep onder de indruk. Indrukwekkende decorwisselingen, virtuoze sprongcombinaties, en veel, heel veel te kijken (de kat op het balkon1). Nu te zien in het Muziektheater.

Info: Nationale Opera & Ballet



Amstelveen: Cobra

Het Cobra Museum presenteert het eerste grote retrospectief van schilder Eugène Brands. De expositie laat de boeiende artistieke reis zien die Brands maakte in zijn leven. Een reis die een rijk en veelzijdig oeuvre opleverde. Eugène Brands ‘Van huiskamer tot heelal’ omvat meer dan honderd werken rond thema’s uit verschillende periodes.

Info: Cobra Museum

Enkhuizen: Zuiderzeemuseum

Reizende tentoonstelling over de verschillende kledingvormen, gebruiken en rituelen van mensen die langs de Zuiderzee leefden. Aan kleding is veel te zien, informatie over leeftijd, huwelijkse staat en de woonplaats. In deze tentoonstelling gaat de bezoeker op reis van Huizen naar Dokkum, via Spakenburg naar Wieringen. Denk aan: een Urker baadje en een Marker bruidsrijglijfje met zeven rozen.

Info: Zuiderzee Collectie

Amsterdam: Bodon

Onze fotoshoot met Erik de Vogel en Caroline de Bruijn vond plaats in het restaurant van het Apollo-hotel, Bodon geheten: een interior-design-droom. Denk barok, goud, en heel veel smaak. Wij bij Nouveau vinden het het restaurant waar je je tijdens de koude februari-maand aan verwarmt.

Info: Bodon La Grande Brasserie

Den Haag: Mauritshuis

Het huishouden van Jan Steen is een gevleugelde uitspraak geworden. Steen’s historiestukken zijn nu te zien in Den Haag. Behoorden de historiestukken in eerste instantie tot de duurste schilderijen van Steen later nam die waardering af. Misschien door het kluchtige karakter dat steeds verder kwam te staan van de heersende smaak.

Info: Het Mauritshuis