Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

Leeuwarden: Opening Culturele Hoofdstad van Europa

Dit is natuurlijk hét openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verrichten de officiële opening, en daarna barst het feest los. Op de pleinen in Ljouwert speelt het Noord Nederlands Orkest met honderden muzikanten op daken, torens en balkons, en heel veel dansers. EEN SPEKTAKEL.

Info: Culturele Hoofdstad

Op zoek naar een tweede huis in Nederland of het buitenland? Dan is dit je kans. Dit weekend wordt de Second Home Beurs gehouden in Maastricht. Heerlijk wegdromen bij het zien van de diverse huizen en eigenlijk al een beetje het vakantiegevoel krijgen.

Info: Second Home

Arnhem: 1e Arnhemse Uitnacht

Vijftig instellingen, organisaties en kunstenaars tonen zich aan het publiek tijdens de eerste Arnhemse Uitnacht. De hele avond en nacht is er een gratis programma in de westelijke binnenstad, op de as Luxor Live - Huis Oostpool, met honderden acts, optredens, performances en beeldende kunsten. Verder is op dertien locaties beeldende kunst te zien van zestien kunstenaars, met als thema:'daglicht'.

Info: Arnhemse Uitnacht

Internationale dansproducties die anders niet in ons land te zien zijn, komen naar Den Haag. Neem bijvoorbeeld ‘Vertical Influences’ in De Uithof. Met hun unieke glijtechnieken onderzoekt dansgroep Le Patin Libre de mogelijkheden van moderne dans op het ijs: The world of gliding.

Info: Holland Festival

Amsterdam: Restaurant Baut

In Amsterdam is pop-up restaurant Baut een begrip. Elk jaar zoemt het weer rond: op welke locatie gaan ze nu weer opduiken? Dit weekend opent Baut in West - Spaardammerstraat 460 - in een oude danssalon. Reken bij deze zesde vestiging weer op hip eten & een creatief interieur. En er komt iets extra’s bij, in de bovenzaal elke woensdag en vrijdag een cultureel programma, onder het mom #BovenBaut.

Info: Baut Amsterdam