Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

Groningen: Groninger Museum
De expo ‘De romantiek van het Noorden’ is al een tijdje te zien, maar omdat we zo onder de indruk zijn van alle Friedrichs en Turners, brengen we deze graag nog een keer onder de aandacht. Te zien tot 6 mei.
Info: Groninger Museum

Winterswijk : Villa Mondriaan
Vijf jaar geleden werd Villa Mondriaan geopend door Prinses Beatrix en nu 5 jaar later krijgt de Villa weer koninklijk bezoek in de vorm van een schilderij. Het schilderij Portret van Wilhelmina, koningin der Nederlanden wordt tijdelijk toegevoegd aan de collectie. Een uniek schilderij want Mondriaan schilderde het schilderij op eigen initiatief. Hij waagde er zelfs geen nieuw doek aan maar schilderde over een eerder gemaakt stilleven heen.
Info: Villa Mondriaan

Haarlem – Als Parelmoer
Een unieke samenwerking tussen fotograaf Gabriele Viertel en dichter Elly de Waard resulteerde in de tentoonstelling Als Parelmoer. In de foto’s van Gabriele staat beweging, dan en houding als expressie van het menselijk lichaam centraal. Zij fotografeert veel onderwater waardoor een verstilde omgeving onstaat. Totaal heeft zij 16 foto’s gemaakt die Elly de Waard inspireerde tot het schrijven van gedichten behorend bij de foto.
Info: Kunstcentrum Haarlem

Amsterdam – Vondel CS
Deze maand straalt Sacha de Boer niet alleen in Nouveau, maar exposeert ze ook in Amsterdam. Ze reisde af naar Java, waar de bonen voor de Dharkan-koffie vandaan komen, en fotografeerde plantages en het landschap. Extra fijn: deze tentoonstelling is gratis te bezoeken. Tot 28 januari bij Vondel CS.
Info: Vondel CS

Waalwijk: Blauw
Omdat we graag horeca in de provincie tippen, hier een persoonlijke suggestie van lezeres Fabienne. Blauw is het derde restaurant van de Griekse familie Fronimakis. Moderne Franse keuken, gebaseerd op een shared dining concept. Het menu wordt maandelijks vernieuwd.
Info: Restaurant Blauw