Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

Filmtip: Royal Opera House - live in de bioscoop!
Ook dit seizoen kun je weer genieten van 6 opera's en 6 balletten LIVE vanuit Royal Opera House in Londen gewoon in je bioscoop om de hoek, in een comfortabele bioscoopstoel. Op het programma staan de opera's The Magic Flute, La Boheme, Rigoletto, Tosca,  Carmen en Macbeth en onder andere de balletten De notenkraker, Alice's adventures in wonderland, The winter's tale, Bernstein celebration, MacMillan a national celebration manon, Swan lake. Alle opera's zijn Nederlands ondertiteld.

Otterlo: De mecenas en de ‘verversbaas’
In het internationale themajaar Mondriaan tot Dutch Design, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van De Stijl, toont museum Kröller Müller De mecenas en de 'verversbaas': Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck. De tentoonstelling laat zien hoe het oeuvre van Bart van der Leck zich ontwikkelt, soms gestuurd door de moeizame maar ook spannende verhouding tussen hem en zijn beschermvrouw, dan weer door de artistieke uitwisseling en discussie met zijn collega’s van De Stijl.
Info: Kröller-Müller Museum

Amsterdam: Johan Maelwael
In de kerstvakantie kun je nog net genieten van de prachtige tentoonstelling van Johan Maelwael in het Rijksmusem Amsterdam. Maelwael, ofwel Jean Malouel, is een van de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Speciaal voor deze expositie heeft het Musée du Louvre Parijs zijn beroemdste werk, de Grote Ronde Pièta, uitgeleend aan het Rijksmuseum.
Info: Het Rijksmuseum

Lisse: Kasteel Keukenhof
Op zoek naar een locatie voor een heerlijke wandeling, dan is het landgoed van Kasteel Keukenhof een goede optie. Het gehele landgoed is dezer dagen in kerstsfeer! Wandel tussen de kerstbomen, lichtjes en vuurkorven en eindig je wandeling bij de Hofboerderij voor warme kop chocolademelk en oliebollen…
Info: Kasteel Keukenhof

Enkhuizen: Studio ZZM
Zes internationale ontwerpers kregen de opdracht om met evenveel  ambachtslieden van het Zuiderzeemuseum nieuw werk te maken. Resultaat: een zestal studio’s met elk een eigen invulling gebaseerd op oude ambachten en hedendaags design. Een expositie om te gaan zien, horen en… DOEN!
Info: Zuiderzeemuseum

Tilburg: Restaurant EVE
Centraal gelegen aan de Tilburgse Spoorzone staat de monumentale Polygonale Loods, het thuis van EVE. EVE is lunchen, borrelen en dineren. EVE staat voor Eten Voor Eten. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar het goede doel. Een heel mooie kerstgedacht, waar we graag op toosten!
Info: Restaurant EVE

Article continues after the ad