In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen loopt het project Studio ZZM. Het legt verbindingen tussen heden en verleden, tussen designers en ambachtsleermeesters, tussen het buiten- en het binnenmuseum, tussen objecten uit de collectie en hedendaagse designobjecten en tussen Nederland en de wereld.

Het museum is getransformeerd tot één grote creatieve studio. Zes internationale ontwerpers werken er samen met de ambachtsleermeesters – een zeilmaker, touwslager, smid, kuiper en mandenmaker – van het buitenmuseum. Dat de kunstenaars geen Nederlands, spreken is volgens curator Jan Boelen geen probleem. ‘Ze spreken de taal van hun vakmanschap en die uit zich in handelingen, niet in woorden.’ De vakmensen creëren iets hedendaags en maken zo samen een tentoonstelling die voortdurend in beweging is. Åbäke daagde de ambachtsmensen van het museum uit om samen een boot te maken.

Typisch Nederlands
De ontwerpers laten zich inspireren door de ambachten en collectie van het Zuiderzeemuseum. Een typisch Nederlandse collectie met internationale invloeden en verbindingen. Iedereen interpreteert het anders. Zo focust Åbäke op het historisch belang van samenwerking en dialoog tussen ambachtslieden, tonen Noam Toran en Marloes ten Bhömer de sociaal-politieke omstandigheden van de ambachtslieden via een ‘worksong’.  Brynjar & Veronika benadrukken de antropologische kant van ambachtelijkheid. Studio ZZM is een samenwerkingsproject met Design Academy Eindhoven en curatoren Jan Boelen en Evelien Bracke.

Rondleiding
Op zaterdag en zondag om 14.00 uur zijn er rondleidingen door de tentoonstelling Studio ZZM en langs alle werkplaatsen in het buitenmuseum. Per rondleiding is er plaats voor 20 deelnemers. Vul onderstaand formulier in voor de rondleiding. Komt u met meerdere personen dan dient u per persoon een inschrijving te doen.

Rondleiding 7 oktober:

Rondleiding 8 oktober:

Op vertoon van de bon in Nouveau 13-2017 tevens 20% korting in de museumwinkel (m.u.v. boeken) aan de stadsgracht in het buitenmuseum.

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
Enkhuizen

 

Article continues after the ad

Aanbieding

OP 7-8 OKTOBER:
Tweede kaartje gratis 

EXTRA:
Rondleidingen door de tentoonstelling Studio ZZM en langs enkele werkplaatsen in het buitenmuseum. De rondleidingen starten om 14.00 uur in het atrium van het binnenmuseum.
Ook voor NOUVEAU-abonnees: 20% korting in de museumwinkel (m.u.v. boeken).

Dit is een verplicht veld.