Nog eenmaal genieten van 'Penoza' met Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Gijs Naber, Raymond Thiry, Loek Peters en Axel Daeseleire.

De laatste serie is nu te koop op DVD en jij maakt deze week kans om een van de vijf DVD's te winnen.

Alles gaat goed, maar dan...
Anderhalf jaar na de gebeurtenissen van seizoen IV gaat het Carmen voor de wind: de Winkel loopt zonder problemen, Carmen staat aan de top van de drugshandel en haar kinderen lijken gelukkig. Carmen denkt aan stoppen en heeft nog een paar drugsladingen nodig om haar pensioen en dat van de kinderen veilig te stellen.

Maar dan ontstaan er toch weer problemen: een nieuwe garde dient zich aan, harder en onvoorspelbaarder dan ooit. Ze hebben het voorzien op Carmens transporten en brengen haar relatie met de Mexicanen in gevaar.

Wat moet ze doen om hen te redden?
Carmen slaat hard terug, maar haar tegenstander blijkt er een van formaat. Intussen worstelt Natalie met het moederschap en haar relatie met Storm, is Boris nog steeds niet de oude na zijn tijd bij de Coach en probeert Lucien een eigen bestaan op te bouwen.

Terwijl Carmen zich steeds meer dreigt te verliezen in haar strijd met de nieuwe concurrent en tegelijkertijd een nieuwe liefde toelaat in haar leven, ziet ze dat het met haar kinderen langzaamaan verkeerd gaat. Wat moet ze doen om hen te kunnen redden?

KRO-NCRV zond afgelopen winter het laatste seizoen uit van Penoza. Mocht je deze gemist hebben of nog een keertje willen genieten, dan is dit je kans. Nouveau geeft 5 x de DVD weg. Deze actie is gesloten!

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

Hoorn – Withoos meest Withoos
Fotograaf Hans Withoos, een nazaat van de 17de eeuwse fijnschilder Matthias Withoos, is al even beroemd als zijn illustere voorvader. Voor deze expositie liet Withoos zich inspireren door het werk van zijn betovergrootvader met als  resultaat veertig spannende en verrassende beeldbewerkingen. Moeiteloos overbrugt Hans Withoos zo 350 jaar.  
Info: Westfries Museum

Amsterdam – Hellenic/NostalgicDe Belgische kunstfotograaf Kim De Molenaer komt met een klassieke, tijdloze zwart-wit fotoserie met Griekenland als onderwerp. Mythologie, historie, architectuur… ze hebben alle een plaats in de beelden die de schoonheid van het Land van de Goden op bijzondere wijze weerspiegelen.
Info: Eduard Planting Gallery

Zeist – De kunst van het anders zien
In Slot Zeist wordt een speciale jubileumexpositie gehouden ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de stichting KUBES. Deze stichting heeft als doel de wereld van kunst en cultuur toegankelijk te maken voor kunstenaars met een visuele handicap. In Zeist ruim tachtig foto’s, tekeningen en schilderijen die uitdagen om eens anders te kijken naar kunst.  
Info: Slot Zeist

Utrecht - Een kleurrijke blik op de middeleeuwen
Stap in de wondere wereld van middeleeuwse miniaturen. Een magisch universum vol kleur, fantastische wezens, dieren en bloemen, verfijnd weergegeven op minuscule schilderijtjes en in handgeweven manuscripten. Een unieke collectie van hoog niveau.
Info: Catharijne Convent

Oss – We are food
Hoe vaak staan we eigenlijk stil bij wat we dagelijks eten? In deze expositie een reeks kunstwerken die de kijker op originele wijze bewust maakt van zijn band met voedsel. De werken van onder anderen Guido Geelen, Kees de Kort, Louise te Poele, Marie Cécile Thijs en Tjalf Sparnaay, zijn van relativerend tot verontrustend en komisch.  
Info: Museum Jan Cunen

Weet je nog? De rivaliteit tussen de Amerikaanse kunstschaatssters Tonya Harding (r) en publiekslieveling Nancy Kerrigan (l) kwam tot een ongekend agressief hoogtepunt toen Nancy in aanloop naar de Olympische Spelen met een loden pijp werd verwond door een kennis van de toenmalige partner van Tonya.  

Dit verhaal leent zich natuurlijk perfect door een hele reeks slechte B-films. Die zijn er ook gemaakt. Maar er is nu een nieuwe film in de bioscoop: I Tonya. Die begint bij het verhaal van de kleine Tonya die door haar veeleisende moeder al op vierjarige leeftijd op het ijs wordt gezet. Een prachtig drama dat het bekijken meer dan waard is.

Het verhaal

Tonya heeft weinig kansen en komt uit een arm "white trash" milieu. Kunstschaatsen is de enige mogelijkheid om zich te ontworstelen aan haar lot. Ze is een straatvechtertje en verbleekt volledig naast haar concurrente Nancy Kerrigan; het toonbeeld van klasse en stijl.

In de film volg je Tonya's jeugd en de verstoorde band met haar moeder. Daarnaast zie je hoe ze zich staande moet houden in een wereld die niets van haar moet hebben. Ook het incident en de nasleep daarvan komen uitgebreid aan bod vanuit háár perspectief.

Golden Globes

De film werd genomineerd voor 3 Golden Globes. Die voor beste film en beste actrice (Margot Robbie als Tonya) ging naar andere producties, maar Allison Janney viste zeer terecht de buit binnen met een Globe voor de beste vrouwelijke bijrol als moeder van Tonya.

Moddergooien

De échte moeder van Tonya Harding distantieert zich ferm van het beeld dat in de film van haar geschetst wordt en ook Nancy Kerrigan, het slachtoffer van de aanval, is 'not amused' hoe Harding en haar band met haar in deze film wordt afgetekend. 

Evengoed, I, Tonya draait nu in de bioscoop en is echt een aanrader. Bekijk hier alvast een voorproefje: