More content below the advertising
Tribal

TAF, Tribal Art Fair, begon met de liefde voor tribal art van galeriehoudster Finette Lemaire. Haar opa had zelf ook een galerie, waar zij opgroeide tussen de maskers en beelden. Zijn werk zette zij voor in haar eigen galerie op de Amsterdamse Reguliersgracht. Wie nu denkt dat tribale kunst vooral bestaat uit speren, schilden, maskers en beelden, heeft het mis. De Tribal Art Fair brengt een divers aanbod van objecten samen: een combinatie die een breed publiek aanspreekt. Dit jaar vindt dan ook de 14e editie van TAF plaats in De Duif in Amsterdam op 28, 29 en 30 oktober.

Opnieuw zullen twintig galeries uit binnen- en buitenland de prachtige locatie De Duif omtoveren tot een schatkamer vol kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden. De etnografische objecten, sommige al honderden jaren oud, komen uit Tibet, Nepal, Zuid- en Noord Amerika, Afrika en Oceanië. Deze werden dagelijks gebruikt of ze waren onderdeel van rituelen van de jacht, trouwen of sterven. Wie een bezoek brengt aan de TAF beleeft dan ook een avontuur in een andere wereld; de inheemse sfeer is er tastbaar evenals de spirit van de voorouders.

Tribal

‘We begonnen veertien jaar geleden met ongeveer negen galeries uit Nederland. Door de jaren heen sloten zich elf galeries uit alle delen van de wereld bij ons aan; dat vertaalt zich ook naar een groot aantal buitenlandse bezoekers. Experts in etnografica kunnen niet meer om de TAF heen,’ vertelt oprichtster en organisator Finette Lemaire van Galerie Lemaire met trots over het internationale karakter van de beurs. Dit karakter vertaalt zich niet automatisch naar de prijs, stelt Lemaire. ‘De beurs houdt rekening met beginnende verzamelaars en kunstliefhebbers. Er zullen genoeg authentieke objecten zijn die rond de honderd euro kosten. Maar persoonlijke smaak en schoonheid zijn eigenlijk niet in geld uit te drukken. Beauty is in the eye of the beholder.’

Kijk voor meer informatie op de website van TAF.

Onze tijdlijn vult zich met zonovergoten foto's op Europa's ski-pistes. Het is dat de temperatuur 's nachts nog een béétje onder het nulpunt daalt, anders bleef er weinig te skiën over. Waar wil je extra aan denken bij warm wintersportweer?

1. Drinken!

Je bent lekker in beweging en ongemerkt verlies je ook behoorlijk wat vocht. Zeker met warm wintersportweer: Veel (water) drinken. Neem een extra plastic fles of bidon met water mee zodat je af en toe in de lift een slokje neemt om je vocht op peil te houden.

More content below the advertising

Als je dat niet doet kan je hoofdpijn krijgen door het vochttekort en als je meteen aan de alcohol gaat na het skiën, komt deze ook dubbel zo hard aan.

2. Houd je jas aan

Als je op het terras zit na een paar afdalingen, is de verleiding groot om je jas uit te trekken. Denk er wel aan dat je niet alleen in een thermo-shirt of t-shirt blijft zitten.

Je bezwete truitje koelt snel af in de toch wel frisse buitenlucht en dan vat je heel snel kou, zeker als er een windje staat. Doe je jas dus wel lekker open, maar houd 'm aan of trek een droge trui aan.

3. Goede bescherming

Behalve dat winterkleding je warm en droog houdt, is het ook bedoeld als bescherming. Want als je in een t-shirt of simpel truitje skiet en je valt, is dat echt behoorlijk onaangenaam. Kies voor een dunner jasje of een fleece-trui als het met je ski-jas echt niet uit te houden is.

4. Laagjes laagjes laagjes

Dat is het geheim voor wintersporten in deze temperaturen. Zorg voor meerdere laagjes zodat je ook iets uit kan trekken als het te warm is, maar dan evengoed nog wel genoeg aan hebt.

Een droge trui of een extra thermoshirt in je rugzak is aan te raden en hopelijk heb je verschillende diktes trui meegenomen zodat je een beetje kan variëren.

5. Smeer 'm

Verzorg je huid extra goed als het zo zonnig is op de piste. Je zit in de bergen dichter bij de zon en de sneeuw reflecteert ook nog eens. Factor 50 is echt geen overbodige luxe.

Neem je zonnebrandcrème mee zodat je bij de koffie-pauze en lunch nog even een nieuw laagje op kan smeren. Zorg ook voor een goede beschermingsfactor voor je lippen en vergeet op het terras je oorschelp niet in te smeren. 

6. Draag een goede zonnebril

Dat je geen zin hebt in die grote ski-bril met dit weer, snappen wij heel goed. Maar omdat het (zon)licht op de berg zo fel is, is het écht belangrijk om een goede UV-bescherming in je zonnebril te hebben.

Investeer hierin, want als je sneeuwblind wordt, zie je echt sterretjes. Houd je zonnebril ook op op het terras.

Mode-expert Anita Willemars geeft natuurlijk het goede mode-voorbeeld. Helemaal on trend (metallic). Viel Spass!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A N I T A W I L L E M A R S (@anitawillemars) op

Beeld: Joan Oger by unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in