1. Boekhandel Dominicanen, Maastrichtboekenwinkel

Een boekwinkel gevestigd in de prachtige 700 jaar oude Dominicaner Kerk. Een hele kerk vol met boeken. Deze indrukwekkende boekhandel is zelfs door The Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven” en dat is nogal een titel!

2. Waanders In de Broeren, Zwolle

Deze boekhandel bevindt zich ook in een kerk. Nederlanders zijn nogal gehecht aan onze boeken en geven ze graag een mooi plekje. Als je deze boekhandel bezoekt, let dan ook op het orgel helemaal achter in de winkel. Zeker de moeite waard!

3. Bek Boeken, Veghel

Een boekhandel op deze lijst vanwege haar prachtige houten uiterlijk. Even terug in de tijd. In deze prachtige oase van rust waan je je al snel in een andere eeuw en wie wil dat nou niet?

4. The American Book Center, Amsterdam

Aan de buitenkant zou je niet zeggen dat The American Book Center het grootste assortiment aan Engelstalige boeken van het vasteland van Europa heeft. Het interieur is mooi en modern.

Article continues after the ad

5. Boekhandel H. de Vries, Haarlem

In het centrum van Haarlem vinden we deze boekhandel in één van de weinige panden die al sinds 1911 alleen maar als boekwinkel is gebruikt. In de loop van deze 100 jaar zijn er vijf winkels aan elkaar gebouwd tot één. Het schijnt zelfs dat in deze winkel het oudste stuk muur uit Haarlem te vinden is.

6. Riemer & Walinga, Ermelo

Een boekwinkel met een prachtig houten interieur en een openhaard! Zie je al voor je hoe je met je handen vol boeken voor de openhaard een keuze probeert te maken en uiteindelijk besluit om ze maar gewoon allemaal te kopen?

Bron: Chicklit.nl