In het maart nummer van Nouveau een groot interview met Tommy Wieringa, de schrijver van het Boekenweekgeschenk (8 t/m 16 maart). Met het Boekenweekgeschenk Een mooie jonge vrouw heeft Tommy Wieringa een één-adem-juweeltje aan zijn oeuvre toegevoegd. Het thema reizen heeft de schrijver losgelaten. "Wel raar dat ze uitgerekend aan een uitgereisde reiziger vragen het Boekenweekgeschenk te schrijven," lacht hij.

Tommy in het kort
Tommy Wieringa werd in 1967 geboren in Goor in een gezin met drie jongere zussen en bracht een groot deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis en journalistiek en publiceerde drie romans voordat hij in 2005 met Joe Speedboot zijn naam vestigde. Zijn daaropvolgende boeken Caesarion en Dit zijn de namen kregen juichende kritieken, voor de laatste kreeg hij in 2013 de Libris Literatuurprijs. Wieringa schreef het scenario voor de korte film Laatste wolf, presenteerde de televisieserie De Grens en schreef in 2010 het Groot Dictee der Nederlandse Taal.
Hij is getrouwd en heeft twee dochters. De muziektheatervoorstelling Conversations with my Mother van regisseur Matthias Mooij en componist Benedict Weisser is nog te zien tot en met eind mei, kijk op www.diamantfabriek.nl.

 

 

Article continues after the ad