Een bijzonder band hebben Anne Wil Blankers en Freek Bartels. Samen spelen ze nu in de Broadway-hit Moeders en Zonen. In de nieuwste Nouveau staat een dubbel-interview met Anne Wil en Freek over liefde, homoseksualiteit, verdriet en de angst die ze met elkaar gemeen hebben...

Anne Wil Blankers (in het kort)Moeders

Anne Wil Blankers (1940) begon na de Toneelacademie Maastricht aan een roemrijke film-, theater- en tv-carrière. Ze speelde o.a. Desdemona in Othello, Maria Stuart en later Elizabeth I in Maria Stuart, Shirley Valentine en drie keer koningin Wilhelmina. Ze won tweemaal de Theo d'Or, de Theo Mann-Bouwmeesterring en is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ze is getrouwd met Ger van Klaveren en woont vlak bij Utrecht.

Freek Bartels (in het kort)

Freek Bartels (1986) rondde de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium cum laude af. In 2008 won hij het tv-programma Op zoek naar Joseph waarmee hij de hoofdrol kreeg in de musical Joseph. Daarna schitterde hij o.a. in Next to Normal en als Friso Wiegersma in Sonneveld, de musical. Freek is vrijgezel en woont in Amsterdam.

Article continues after the ad

Moeders en Zonen

Moeder Katherine (Anne Wil Blankers) bezoekt de ex-partner Cal (Paul de Leeuw) van haar overleden zoon. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. Die is inmiddels getrouwd met Will (Freek Bartels) en samen hebben ze een zoon; iets wat 20 jaar geleden ondenkbaar was. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving.

Mail & Win

Nouveau mag 2 x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling Moeders en Zonen. Er kan gekozen worden uit een voorstelling in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Om kans te maken stuur een mail met uw NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl met omschrijving  Moeders en de stad waar u de voorstelling zou willen zien. Deze actie is gesloten!