Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

BALLETKLASSIEKER La Bayadère

La Bayadère Het Nationale Ballet danst de balletklassieker van het jaar: La Bayadère. Wonderschone, pure dans die aan alle uitvoerenden de kans biedt om te schitteren. Een spectaculair liefdesverhaal vol passie, jaloezie, vergelding en vergeving. Deze choreografie over de liefde tussen de Indiase...

BALLETKLASSIEKER La Bayadère
Bayadère

La Bayadère

Het Nationale Ballet danst de balletklassieker van het jaar: La Bayadère. Wonderschone, pure dans die aan alle uitvoerenden de kans biedt om te schitteren. Een spectaculair liefdesverhaal vol passie, jaloezie, vergelding en vergeving. Deze choreografie over de liefde tussen de Indiase tempeldanseres Nikiya en de krijger Solor weet al bijna 140 jaar lang de harten van balletliefhebbers te veroveren. ‘Als je niet van La Bayadère houdt, houd je niet van ballet’, aldus de beroemde danscriticus Clive Barnes.

Het Nationale Ballet danst de veelgeprezen versie van de voormalige Russische sterballerina Natalia Makarova, met daarin een van de beroemdste ‘witte aktes’ uit de balletgeschiedenis. Witte tutu’s en virtuoze dans; een avondvullend, grandioos ballet.

Choreografie: Natalia Makarova
Muziek: Ludwig Minkus, in een orkestratie van John Lanchbery
Live begeleiding: Het Balletorkest o.l.v. Boris Gruzing / Ermanno Florio

Informatie: www.operaballet.nl