In het mei nummer van Nouveau een groot interview met Tamar van den Dop. Met haar film Supernova bewijst Tamar van den Dop dat ze een regisseuse is van ongekende klasse met een totaal eigen kijk op schoonheid, humor en geluk.

Supernova ging in première op het filmfestival van Berlijn en werd er met gejuich ontvangen. Tot haar onuitsprekelijke vreugde, want Tamar heeft haar ziel gelegd in deze prachtige film, waarin ze ook de moeder van de hoofdpersoon speelt. Klik hier voor de trailer van Supernova, www.nouveau.nl/supernova. De film draait vanaf 17 april in de bioscoop.

Tamar in het kort:

Tamar van den Dop (Amsterdam, 1970) brak – na haar studie aan de toneelschool in Maastricht – door met haar rol in Zwarte Sneeuw. Ze speelde bij diverse gezelschappen, maakte enkele korte films (Lot en Schat, beide genomineerd voor een Oscar) en debuteerde in 2007 als speelfilmregisseur met Blind.  In het theater speelde ze onder meer in Het stenen bruidsbed en BUG. Ze is getrouwd met cameraman en fotograaf Gregor Meerman, met wie ze een zoon en dochter heeft.

Article continues after the ad