Abolafia Ter ere van de publicatie van zijn eerste boek Icons by Oscar (verkrijgbaar vanaf 23 mei) is de Amerikaanse celebrityfotograaf Oscar Abolafia in Nederland. Met trots presenteren wij een deel van zijn collectie in een pop-up gallery aan de Leliegracht in Amsterdam. Oscar zal zelf regelmatig aanwezig zijn om de bijzondere verhalen achter de prachtige foto’s te vertellen, waardoor deze nog meer betekenis krijgen!

Oscar Abolafia (1935) werkte voor tijdschrift als People Magazine, Vanity Fair, Harper’s Bazaar en kreeg zelfs Audrey Hepburn op de cover van de Nederlandse Story. Hij werkte backstage bij de (langstlopende) Amerikaanse talkshow ‘The Tonight Show’. En ook tijdens opnames van diverse James Bond films en beroemde speelfilms als ‘A bridge too far’ werd hij gevraagd achter de schermen te fotograferen. Oscar Abolafia – inmiddels 79 jaar oud – bouwde een archief op van vele duizenden foto’s van de rich and famous: van politieke grootheden als de Kennedy’s en kunstenaars als Andy Warhol, tot wereldberoemde sterren als Michael Jackson en Elizabeth Taylor.

Het werk van Abolafia is omvangrijk en divers. Zo was Abolafia aanwezig op beslissende gebeurtenissen die de wereld veranderden, waarbij hij op een indringende en toch persoonlijke manier de geschiedenis wist te registreren. Met zijn fijngevoeligheid voor sfeer en zijn oog voor detail, wist hij vast te leggen wat voor anderen verborgen bleef. Terwijl zijn portretten van grootheden als Salvador Dalí, Elizabeth Taylor, Jack Nicholson, Bette Davis, Diana Ross, Jimmy Hendrix, Audrey Hepburn en Elvis Presley de toeschouwer een intieme kijk geven in het persoonlijke leven van de geportretteerde, laat het werk geschoten op premières en feesten, een schitterend tijdsbeeld zien van de glitter en glamour in New York tijdens de roerige jaren ’60 en ’70.

Article continues after the ad

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Pop-up gallery
Locatie: Leliegracht 14, Amsterdam
Data: 19 april t/m 1 mei
Openingstijden: dagelijks geopend van 11:00-18:00 uur (’s maandags en 27 april gesloten)

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

De gehele collectie van Oscar Abolafia is online te vinden op www.oscarabolafia.nl.