watertownDit jaar zou hij zijn honderdste verjaardag vieren. Frank Sinatra. Club Helmbreker, een wisselend collectief professionele muzikanten, geroemd om hun vertolkingen van Beck en Paul McCartney, brengt Frank Sinatra tot leven. Integraal voeren ze zijn legendarische album Watertown uit.

Watertown is een conceptalbum uit 1970, geschreven door Jake Holmes (schrijver van het door Led Zeppelin beroemd gemaakte Dazed and Confused) en Bob Gaudio (schrijver van Can't Take My Eyes Off You). De ambitieuze pop-opera verhaalt over een man die wordt verlaten door zijn vrouw en alleen de zorg op zich moet nemen voor hun twee kinderen. De songteksten laten zich lezen als een verzameling brieven die hij aan zijn oude geliefde schrijft, maar niet verstuurt. Het album flopte bij uitkomst meedogenloos, maar wordt vandaag de dag beschouwt als één van de sterkste albums uit Frank Sinatra's indrukwekkende oeuvre. Anne Soldaat, Gerhardt, Yorick van Norden, Marijn Brouwers e.a. worden begeleid door een ijzersterke band. Leo Blokhuis voegt daar de achtergronden en smeuige verhalen aan toe en we zijn compleet. Een nu al legendarische avond!

Band: Martijn Bosman, Reyer Zwart, Maurits Fondse, Allard Robert, Judith Groen, Asia Czaj en Hermine Deurloo.

Club Helmbreker is een wisselend collectief professionele muzikanten en laat vergeten albums en liedjes van oude helden opnieuw tot leven komen. Ze worden geroemd om hun vertolkingen van Beck en Paul McCartney. Zangers Anne Soldaat, Marijn Brouwers, Yorick van Norden, Berend Dubbe en Gerhardt worden begeleid door een live band die bestaat uit Martijn Bosman, Reyer Zwart, Maurits Fondse, Allard Robert, Judith Groen, Asia Cza, Hermine Deurloo, Anne Soldaat en Yorick van Norden.

Article continues after the ad

Watertown is na de première op 18 mei in de Kleine Komedie deze zomer te zien op De Parade en doet alle steden van het theaterfestival aan:
Rotterdam | 23 t/m 26 juni;
Den Haag | 11 t/m 13 juli;
Utrecht | 22 t/m 24 juli;
Amsterdam | 24 t/m 27 augustus.

www.dekleinekomedie.nl
www.deparade.nl