Over ruim een week is het dan eindelijk zover: Museumnacht Maastricht. En dit staat er allemaal te gebeuren.

Vrijdag 7 april openen maar liefst 13 Maastrichtse art venues weer gezamenlijk hun deuren van 20:00 tot 01:00 uur.

Article continues after the ad

De nodige drankjes, bites & beats
Tijdens de Museumnacht kun je met één ticket genieten van maar liefst 17.500m2 aan kunst, ruim 125 spraakmakende performances, exclusieve rondleidingen en workshops, cutting edge video­art, het uitzonderlijke werk van 130 kunstenaars en natuurlijk de nodige drankjes, bites & beats. Voor degenen die een combi-ticket hebben weten te bemachtigen, kunnen de voetjes tot 05:00 uur van de vloer tijdens de inmiddels uitverkochte Museumnacht Afterparty in de Muziekgieterij.

Dat wordt wat
Van dj-­tunes, Zuid­-Koreaanse jazz en een carnavalsband tot poetry slam en Chinees spektakel. Van soft porno in een geschilderd Europees universum tot Intensive Care, a Passion for TASCHEN (zie foto Lady Gaga), Things that go Bump en volop leven in de bierbrouwerij. Het Bonnefantenmuseum wordt zelfs getransformeerd in een ware speelplaats; kom ravotten in de Playground, speel spelletjes met YOUNG OFFICE in de Arcade, ga creatief aan de slag in de Studio of ga chillen in de Relax Area.

Lees ook: Ga kijken naar de film 'Hidden Figures', het is een verhaal dat verteld móet worden

Zing als The King
Bij Centre Céramique kan er gezongen worden als The King. Imitatie of eigen interpretatie, solo of met een band of koor? Het mag allemaal! Zelfs een Rock ’n’ Roll haircut is hier mogelijk, als je durft tenminste. En bij Lumière Cinema word je naast bijzondere Europese films in de lift verrast met sfeervolle intieme Elevator soundtrack concerten. 'My Heart Will Go On' zal natuurlijk niet ontbreken.

Het belooft in ieder geval weer een bonte avond te worden. Voor jong en oud, voor cultuurliefhebbers en levensgenieters, voor wereldse Maastrichtenaren en grenzeloze Europeanen, voor vroege nachtvogels en de tot-in-de-late-uurtjes-dansers. Mis het niet en koop tijdig je ticket.

Encore!
Je polsbandje kan na Museumnacht Maastricht ook nog eens ingeruild worden voor één gratis herhaalbezoek. Vergeet dus niet je polsbandje na afloop te bewaren. Aan je pols of afgeknipt, dat maakt niet uit. Lever het in bij de kassa van één van de deelnemende art venues (m.u.v. Muziekgieterij) en je kunt gratis naar binnen. Geldig t/m 30 april 2017.