Ja, daar is-ie weer: onze Top 5 met leuke dingen om te doen dit weekend. Zaten er maar 48 uur in de een dag, zo veel genieten we ervan. En hopelijk jij ook. 

Nederlands IJsbeelden Festival (met Nouveau-korting!)
Dat moeten we zien: het Nederlands IJsbeelden Festival (10 december t/m 5 februari) met als thema: ‘Music Inspires.’ Wereldberoemde artiesten, muziekstijlen, muziekinstrumenten, componisten en muzikanten worden in glinsterend sneeuw en kraakhelder ijs uitgebeeld. In combinatie met ‘special effects’ worden ijsbeelden van wel 6 meter hoog, met meer dan 275.000 kilo ijs, 275.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -10°C, tot leven gewekt in het het ArenaPark in Amsterdam-Zuidoost. Meer dan 40 van de beste ijscarvers ter wereld komen naar Nederland om hun kunsten te tonen. Bekijk hierboven het indrukwekkende voorproefje en klik hier voor meer informatie en om kaarten te bestellen. Heel fijn: Nouveau.nl-lezers krijgen korting! Vul daarvoor de code shop2016 in. 


Walking Dinner in bourgondisch 's Hertogenbosch
Word je graag verrast met culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen en wil je de stad eens op een andere manier leren kennen? Boek dan nu een Walking Dinner in het bourgondische 's-Hertogenbosch. Onderweg proef je op 4 toplocaties van het fijnste wat deze meest gastvrije stad te bieden heeft. Voor deze unieke beleving kun je kiezen uit verschillende routes, zoals:
* Korte Put Route: verschillende restaurants in de gezelligste restaurantstraat van Nederland
* Route Internationaal: wereldreis langs restaurants met een internationale keuken
* Stadsroute: ontdek de mooiste restaurants van onze historische binnenstad
Klinkt het jou als muziek in de oren? Kijk dan hier voor de culinaire informatie.

Article continues after the ad

Verjaardagswandeling Liesbeth List
De 75e verjaardag van Liesbeth List wordt in Amsterdam gevierd met speciale wandelingen. Wandelgids en kleinkunstkenner Daan Bartels neemt belangstellenden mee langs de plekken waar de chansonnière jarenlang woonde en werkte. Voor zaterdagochtend 10 december wordt een wandeling georganiseerd van 8 kilometer lang, langs voormalige woonhuizen van Liesbeth List en langs plaatsen waar zij vaak optrad. Een week later, op zaterdagochtend 17 december, volgt een wandeling die geheel in het teken staat van de samenwerking tussen Liesbeth List en haar muzikale bondgenoot Ramses Shaffy. Ook deze wandeling is 8 kilometer lang.
“Liesbeth List houdt van Amsterdam en heeft op vele mooie plekken gewoond, zoals in de Roomolenstraat en aan de Kloveniersburgwal. De wandeling voert daarlangs en onderweg vertel ik over de carrière van Liesbeth en over haar bijzondere levensverhaal." Liesbeth zelf is verguld met haar ‘eigen’ stadswandeling: “Ik vind dit heel bijzonder en een eer. Ik ken Daan al heel lang en hij heeft met veel zorg alle informatie verzameld over wat ik in al die jaren gedaan heb. En Amsterdam blijft natuurlijk een prachtige stad!” Je aanmelden voor deze unieke wandeling met Daan kan hier.


Fra Bartolommeo - De Goddelijke Renaissance

Het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen bewaart de grootste collectie tekeningen (500 op 400 bladen) van Fra Bartolommeo (1473-1517). Fra Bartolommeo behoorde met zijn bekendere tijdgenoten Leonardo da Vinci, Rafaël en Michelangelo tot de grondleggers van de Hoog-Renaissance. Nog tot en met 15 januari kun je de tentoonstelling bezoeken met honderd tekeningen en een aantal belangrijke schilderijen van de kunstenaar, waaronder twee grote altaarstukken, die niet eerder buiten Italië te zien zijn geweest. Klik hier voor meer informatie.


Beurs van Bijzondere Uitgevers 2016

Een feest voor boekenliefhebbers, dit weekend in de hoofdstedelijke Paradiso: op de Beurs van Bijzondere Uitgevers presenteren en verkopen circa honderd uitgevers uit Nederland en België hun nieuwe en oude titels op het gebied van literatuur, literaire non-fictie en beeldende kunsten. Bekijk bijvoorbeeld deze bijzondere mini-boekjes, MatchBoox (foto). De bijdrage van deze specialistische uitgevers aan het Nederlandstalige boekenaanbod is relatief klein, maar kwalitatief heel hoogwaardig; elke belangrijke Nederlandse auteur heeft in de loop van zijn of haar loopbaan bij deze uitgeverijen gepubliceerd. Heerlijk rondneuzen kan op zondag 11 december, de zaal is open van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op deze site.