Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

NIEUWE KERK: REIS IN DE TIJD

Zomerattractie Reis in de tijd in De Nieuwe Kerk Foto: Erik en Petra Hesmerg Vanaf zaterdag 10 juli 2016 staan de deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam open voor Reis in de tijd. History & Royalty. Deze presentatie is als een attractie, waarin de bezoeker terug stapt in de geschiedenis van Nederlan...

NIEUWE KERK: REIS IN DE TIJD

Zomerattractie Reis in de tijd in De Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk

Foto: Erik en Petra Hesmerg

Vanaf zaterdag 10 juli 2016 staan de deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam open voor Reis in de tijd. History & Royalty.
Deze presentatie is als een attractie, waarin de bezoeker terug stapt in de geschiedenis van Nederland en de Oranjes. Met video walls, projecties, audioguide en bijna dagelijks hemelse klanken op het grootste historische orgel van Nederland zijn zeshonderd jaar geschiedenis indringend te beleven, in een reis langs middeleeuwse geheimen, koninklijke ceremonies, de Beeldenstorm, vrijgevochten stedelingen en de Hollandse zeehelden die er begraven liggen.

Op 28 juni 1633 trouwden Marten Soolmans en Oopjen Coppit in deze kerk. Iets later werd hier hun eerste zoon Hendrik gedoopt. Het jonge koppel liet zich door Rembrandt vereeuwigen in het beroemde portretpaar dat sinds 2 juli in het Rijksmuseum te zien is. Een Marten en Oopjen-route door zeventiende-eeuws Amsterdam voert langs de kerk.

Elke dag muziek

Net als in de zeventiende eeuw is er elke dag muziek in De Nieuwe Kerk. Dagelijks om 12 uur (behalve op dinsdag) wordt het hoofdorgel bespeeld. Het muziekprogramma op dinsdagen bevat bijzondere optredens van Fuse (bekend van o.a. Podium Witteman), Spinvis met Ensemble Zerafin, Diamanda Dramm & James Oesi en PA’Dam.

Het programma is te vinden op www.nieuwekerk.nl.

Reis in de tijd duurt tot en met vrijdag 9 september 2016.

Informatie:
Dam, 1012 NP Amsterdam