Het beste nummer uit de nineties is volgens de luisteraars van Robbie WilliamsSky Radio ‘Angels’ van Robbie Williams. Deze wereldbekende ballad is gekozen op nummer 1 in de ‘We Like The 90’s Top 500’ – een hitlijst met de grootste en meest favoriete hits van de jaren ‘90. Van maandag 19 september tot en met vrijdag 23 september staat het non-stop muziekstation van 09.00 uur tot 17.00 uur in het teken van 90's en komen naast Williams de grootste 90's artiesten als Marco Borsato, Britney Spears, Vengaboys en Spice Girls voorbij. 

Uunco Cerfontaine, Station Director van Sky Radio: "De jaren '90 waren eigenlijk fantastisch. De wereld was relatief rustig, de beurs ging alleen maar omhoog en uw huis werd elk jaar 10% meer waard. Ook muzikaal gebeurde er veel in de nineties. Het was de tijd van de gimmick muziek zoals eurodance en happy hardcore, er waren ontzettend veel girl- en boybands zoals Spice Girls en Backstreet Boys, de Grunge van Nirvana, een nieuwe lichting Nederpop met Marco Borsato en BLØF, en er zijn tijdloze popclassics gemaakt door Coldplay, Bryan Adams en Robbie Williams. Deze mix van geinige gimmicks en tijdloze superhits is duidelijk terug te zien in onze 90’s-lijst”.

Top 5

Article continues after the ad

1. Robbie Williams - Angels

2. Backstreet Boys - Everybody

3. Bryan Adams - Summer Of '69

4. Spice Girls - Wannabe

5. Marco Borsato - Dromen Zijn Bedrog

Facts

Marco Borsato is de meest genoteerde artiest in de hitlijst. De zanger staat in totaal met 13 hits in de lijst, waaronder Margherita, Ik Leef Niet Meer Voor Jou, Vrij Zijn en Binnen. Daarnaast is Borsato de hoogst genoteerde Nederlandse artiest met Dromen Zijn Bedrog op #5.  Naast Marco Borsato zijn ook de 90's hits van Phill Collins (13 hits, waaronder 4 met Genesis), George Michael (9 hits), Bryan Adams (7 hits), Tina Turner (7 hits) en Michael Jackson (7 hits) enorm populair.

De gratis podcast van Sky Radio's We Like The 90's Top 500 is na afloop te downloaden via  skyradio.nl.

Vanaf aanstaande maandag is de ‘We like the ‘90’s Top 500’ te beluisteren vanaf 9.00 uur. Sky Radio is in heel Nederland te ontvangen tussen 101.0 FM en 101.9 FM.

Bewaren