Van de slijmjurk van Lady Gaga tot het kant van Chanel

Er is een aantrekkelijk aanbod op het Ambacht in Beeld festival: masterclasses van meester-Ambachtpassementwerker Patrice Cantalejo en hoedenmaakster Jackie Habets en lezingen van de ontwerper van de slijmjurk van Lady Gaga, Bart Hess en het beroemde Franse kanthuis Sophie Hallette. Dus bent u een modeliefhebber of meubelmaker of dromer of ontwerper of… dan is het Ambacht in Beeld festival echt iets voor u!

Mode kwam nog nooit zo dichtbij met de diversheid aan workshops. Zoals de Meesteropleiding Coupeur, die geeft een workshop stropdas maken met handtechnieken. Ook kan er onder andere een clutch gemaakt worden bij de workshops leerbewerking door het LeerLokaaL. Of wat dacht u van uw eigen sieraden maken?

Meesters in Frans ambachtelijk kant

Article continues after the ad

Het prachtige kant dat verwerkt is in de trouwjurken van Kate Middleton, Amal Clooney én Angelina Jolie komt van het Franse kanthuis Sophie Hallette. Kant, geliefd bij couturiers en ontwerpers over de hele wereld, heeft de reputatie erg duur te zijn en te fragiel om mee te werken. Dit is slechts ten dele waar. Maud Lescroart, marketing director van Sophie Hallette, dat nog steeds een familiebedrijf is, zal tijdens deze lezing bestaande mythes uit de wereld helpen en het publiek introduceren in het mysterie van kant in haar ontelbare vormen.

AmbachtDe slijmjurk van Lady Gaga

Hess maakte een schubbenstof van plastic reepjes voor modeontwerper Iris van Herpen en drapeerde een jurk van slijm om het lichaam van popster Lady Gaga. In de lezing van Bart Hess geeft hij een overzicht van zijn werk vanaf de start van zijn eigen studio tot nu toe. Hierin geeft hij inzicht in zijn ontwerpprocessen. Zijn futuristische en haast digitaal ogende stoffen hebben een basis van goede materialen en herinterpretaties van oude ambachtstechnieken.

Kom kijken, beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken! Toegang tot het festival is gratis. Het gehele programma is hier te bekijken en de online kaartverkoop voor masterclasses, workshops, documentaires en lezingen is inmiddels van start gegaan!

Ambacht in Beeld Festival 2016 is dit weekend, 23, 24 en 25 september, in De Hallen te Amsterdam