image001

Maarten Heijmans is van 29 juni t/m 2 juli de hoofdgast in het Late evening zomercabaret in het DeLaMar Theater. Hij zal in deze voorstelling met zijn band nog één keer nummers van Ramses Shaffy vertolken. In 2014 speelde Heijmans de rol van Ramses Shaffy in een vierdelige dramaserie RAMSES van de AVRO. Voor deze rol won Heijmans een Gouden Kalf en een Emmy Award. Maarten Heijmans tourde in 2015 met zijn band langs een aantal steden met Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy en speelde in april van dit jaar voor een uitverkocht Carré.

Late evening zomercabaret
Met Late evening zomercabaret presenteert DeLaMar Producties een burlesque cabaretrevue met in de hoofdrol ‘Vliegende Panters’ Diederik Ebbinge en Rutger de Bekker. Ruut Weissman regisseert deze zomerrevue met de beeldschone dames van het DeLaMar Showballet, featuring supertalent Eva Laurenssen en natuurlijk de onmisbare sleutel tot succes: de BN’er.

Met gastoptredens van:
Week 1, 21-25 juni: Raoul Heertje
Week 2, 29 juni-2 juli: Maarten Heijmans
Week 3, 6 - 9 juli: Alex Klaasen
Week 4, 12-16 juli: Ivo de Wijs & George Groot
Week 5 en 6, 19-30 juli: Ellen ten Damme

Website: www.delamar.nl

 

We kenden haar natuurlijk allemaal als dokter Lydie van der ploeg in de populaire televisieserie Zeg ‘ns Aaa. Afgelopen april werd bekend dat de actrice aan eierstokkanker leed, eerder deze week overleed ze.

"Zij voelde zich gedragen en gesteund door zoveel mensen", zegt theaterproducent Hans Cornelissen, die in Zeg 'ns Aaa haar zoon Gert-Jan speelde, en het nieuws namens haar familie bekendmaakt. "Alle kaarten en bloemen die zij heeft ontvangen, naar aanleiding van haar ziekte, en haar afscheid van het toneel werden met een mix van verwondering en blijdschap ontvangen."

In april werd bekend dat de actrice eierstokkanker had en tien dagen daarna vertelde ze af te zien van verdere behandeling. Na die bekendmaking speelde ze nog vijf keer in de musical My Fair Lady, maar door de moeheid die haar ziekte veroorzaakte, moest ze daarmee stoppen.

"Ik ben altijd een druk iemand geweest. Ik had altijd wat omhanden. Werken, een huishouden draaien, tuinieren, moeder zijn voor mijn prachtige kinderen. Ik draaide mijn hand er niet voor om. Ik vond het heerlijk. Maar dat gaat niet meer."

Na My Fair Lady heeft Hooymaayer "zo veel mogelijk genoten. Ze heeft geprobeerd te genieten van de dingen die er zijn, zo is ze met haar kinderen op vakantie geweest naar Italië."

Alles gedaan, alles gezien

In juli dit jaar vertelde de actrice aan tafel bij Jeroen Pauw over haar besluit van behandeling af te zien. "Ik heb alles gedaan, heb alles gezien. Ik ben een dankbaar mens, echt waar. Ik heb een prachtige carrière gehad. Ik heb ik weet niet hoeveel mensen iets moois mogen geven. Wat moet ik dan nog meer willen?"

Haar afscheid had ze tot in de puntjes voorbereid. Haar kinderen verzorgden de Nederlandse actrice op haar ziekbed. Haar man, met wie ze vijftig jaar samen was, overleed drie jaar geleden. De begrafenis vindt aanstaande woensdag plaats in besloten kring.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

 

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

De wereld van Corneille
Stedelijk Museum – Schiedam
Zeventig jaar na de oprichting van CoBrA wordt Corneille (1922 - 2010) geëerd in het Stedelijk Museum. Een overzicht van zijn werk vanaf de jaren veertig, samen met zijn inspiratiebronnen: schilderijen van internationale kunstenaars, Afrikaanse maskers en landschappen.
Info: Stedelijk Museum Schiedam

Rembrandt in Parijs
Museum Het Rembrandthuis – Amsterdam
In de negentiende eeuw was Rembrandt een inspiratiebron voor een groot aantal Franse avant-garde kunstenaars en (post)impressionisten. Grote namen als Manet, Degas, Redon en Rousseau namen Rembrandt en zijn werk als voorbeeld. Hij was voor hun de kunstenaar die zich niets aantrok van academische regels en de wereld om zich heen heel direct wist te vatten. Veel Franse kunstenaars besloten hun voorbeeld te volgende en gingen – net als Rembrandt – etsen.
Info: Museum Het Rembrandthuis

Goodbye romance
De Fundatie – Zwolle
Nooit eerder is het werk van Alberto Giacometti en Lynn Chadwick samen tentoongesteld. Maar ze hebben veel gemeen. Met het werk van deze kunstenaars nam de beeldhouwkunst afscheid van de vooroorlogse romantiek en esthetiek en werden we geconfronteerd met een rauwe realiteit. Giacometti bracht de mens terug tot zijn meest kernachtige verschijning, zonder opsmuk en Chadwick creëerde krachtige oerbeelden van mens en dier.
Info: Museum De Fundatie

Een week lang wijn 
Amsterdam
Op 25 tot 30 plekken kun je een week lang kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld en natuurlijk met de bijbehorende culinaire hoogstandjes. Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – bieden een speciaal opgesteld wijnprogramma aan. Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek. 
Info: Amsterdam Wine Festival

Twee toptentoonstellingen in een museum
Museum More – Gorssel
- Kees Timmer | Mens & Dier
Kleurrijke, humoristische werken met soms een duistere ondertoon. De dieren in de schilderijen van Timmer hebben vaak menselijk trekjes. De kunstenaar houdt je een spiegel voor en in het spiegelbeeld herken je wellicht meer van jezelf dan je had gedacht.
- Johan Polet | Beeldhouwer
Een pionier met enorme invloed. Zijn beelden uit de jaren twintig behoren tot de meest invloedrijke uit de Nederlandse expressionistische beeldhouwkunst. Voor het eerst te zien: het levensgrote mannenfiguur De Scheppende Wil voor Boijmans Van Beuningen. Het beeld was lange tijd zoek en heeft vanwege Polets oorlogsverleden nooit opgesteld gestaan.
Info: Museum More

Lezersaanbieding: Voorstelling Isa Hoes en Medina Schuurman
Luxortheater - Rotterdam
Isa en Medina halen het ouder worden en de overgang uit de taboesfeer. Met open vizier onderzoeken zij niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd, hart, rimpels, opvliegers en stress maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk. Voor de voorstelling op 3 oktober a.s. met als special guest Mylene D'Anjou kun je als trouwe lezer/abonnee er bij zijn, voor een speciaal tarief van slechts € 15,-/p.p. in het Oude Luxor theater in Rotterdam.
Bestel hier je kaarten met de actiecode: OPVLIEGER.