Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kees van Kooten: 'Tederheid met milde ironie vermengd, dat is mijn speelveld'

Dat je in de trein niet meer kunt zien welk boek er wordt gelezen vanwege e-readers, vindt hij jammer. Of dat de boekenplank in huis is verdwenen, en je dus niet meer ziet wat voor mensen er wonen. Kees van Kooten over zijn Boekenweekgeschenk De Verrekijker en over hoe hij nu in het leven staat: ...

Kees van Kooten: 'Tederheid met milde ironie vermengd, dat is mijn speelveld'

Dat je in de trein niet meer kunt zien welk boek er wordt gelezen vanwege e-readers, vindt hij jammer. Of dat de boekenplank in huis is verdwenen, en je dus niet meer ziet wat voor mensen er wonen. Kees van Kooten over zijn Boekenweekgeschenk De Verrekijker en over hoe hij nu in het leven staat: "De tijd, ik blijf er in plakken. Ik vertik me ook telkens als ik 'leeftijd' moet tikken. Het wordt vanzelf 'kleeftijd'.

In dit nummer van Nouveau een exclusief groot interview met Kees van Kooten. Kees schreef het Boekenweekgeschenk (16 t/m 24 maart 2013 als cadeau in de Boekhandel)  en heeft voor één keer een groot, openhartig interview gegeven aan Gijs Groenteman, een van onze vaste interviewers.

Boekenweekgeschenk

De Boekenweek (16 maart tot en met 24 maart) wordt vrijdagavond 15 maart geopend met het Boekenbal in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Het Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten, De Verrekijker, is tijdens de Boekenweek bij aankoop vanaf € 12,50 aan boeken het cadeau van de boekhandel aan haar klanten. Nelleke Noordervliet schreef het Boekenweekessay De leeuw en zijn hemd. Kees van Kooten treedt tijdens de Boekenweek op in het land met Kees van Kooten speelt zich af. (En u geniet zich suf).

Informatie en speeldata: www.boekenweek.nl