More content below the advertising

Trapped

Vandaag gaat bij Film1 de IJslandse misdaadserie Trapped in première. Het meesterlijk gemaakte tv-drama Trapped is de eerste serie van filmregisseur Baltasar Kormákur, bekend van de indrukwekkende biopic Everest en de spannende actiefilms 2 Guns en Contraband. Componist en Golden Globe-winnaar Jóhann Jóhannsson (Sicario, The Theory of Everything, Prisoners) is verantwoordelijk voor de soundtrack van de serie.

Direct na de release in IJsland zal Trapped in Nederland bij Film1 in première gaan. Het eerste seizoen, bestaande uit 10 afleveringen, zal on demand beschikbaar zijn via interactieve tv, laptop, tablet en mobiele telefoon. Dit geeft de kijker de perfecte gelegenheid tot binge viewing.

Aangrijpende verhaallijn in een schitterende IJslandse setting
Trapped

Siglufjörður is een klein stadje aan de voet van een prachtig fjord. Zeven jaar geleden stierf hier een onschuldig jong meisje in een mysterieuze brand. Nu vindt men er een zwaar gehavend lijk in de plaatselijke jachthaven net op het moment nadat er een internationale veerboot arriveert. Andri Olafsson, de plaatselijke rechercheur, start het onderzoek naar deze gruwelijke misdaad terwijl een zware sneeuwstorm de inwoners van Siglufjörður en de reizigers belet het stadje te verlaten.
Wanneer de inwoners en passagiers beseffen dat ze ofwel verdachten zijn van de misdaad of potentiële slachtoffers, onstaat er complete chaos.
Baltasar Kormákur is een van Hollywood’s meest gewilde en bejubelde regisseurs. Zijn recente films 2 Guns en Contraband stonden tijdens hun release op de eerste plaats van best bezochte films en brachten ieder meer dan 100 miljoen dollar op. De films Jar City, The Deep, The Sea en A Little Trip to Heaven wonnen vele internationale filmprijzen. Kormákur presenteerde Trapped tijdens het Toronto Film Festival in september 2015 vlak nadat hij net de hoogste berg ter wereld had beklommen voor de speelfilm Everest, met o.a. Jake Gyllenhaal en Josh Brolin. De serie is zeer goed ontvangen door de daar aanwezige recensenten.
Baltasar Kormákur: “IJsland is verbluffend mooi, maar kan evenzeer net zo makkelijk levens eisen. Combineer deze twee gegevens en de basis voor Trapped is gelegd. Het besloten landschap en de ontroerende soundtrack zijn net zo goed als de mensen in de stad belangrijke karakters in de serie.”

Website:

http://www.film1.nl/

Onze tijdlijn vult zich met zonovergoten foto's op Europa's ski-pistes. Het is dat de temperatuur 's nachts nog een béétje onder het nulpunt daalt, anders bleef er weinig te skiën over. Waar wil je extra aan denken bij warm wintersportweer?

1. Drinken!

Je bent lekker in beweging en ongemerkt verlies je ook behoorlijk wat vocht. Zeker met warm wintersportweer: Veel (water) drinken. Neem een extra plastic fles of bidon met water mee zodat je af en toe in de lift een slokje neemt om je vocht op peil te houden.

More content below the advertising

Als je dat niet doet kan je hoofdpijn krijgen door het vochttekort en als je meteen aan de alcohol gaat na het skiën, komt deze ook dubbel zo hard aan.

2. Houd je jas aan

Als je op het terras zit na een paar afdalingen, is de verleiding groot om je jas uit te trekken. Denk er wel aan dat je niet alleen in een thermo-shirt of t-shirt blijft zitten.

Je bezwete truitje koelt snel af in de toch wel frisse buitenlucht en dan vat je heel snel kou, zeker als er een windje staat. Doe je jas dus wel lekker open, maar houd 'm aan of trek een droge trui aan.

3. Goede bescherming

Behalve dat winterkleding je warm en droog houdt, is het ook bedoeld als bescherming. Want als je in een t-shirt of simpel truitje skiet en je valt, is dat echt behoorlijk onaangenaam. Kies voor een dunner jasje of een fleece-trui als het met je ski-jas echt niet uit te houden is.

4. Laagjes laagjes laagjes

Dat is het geheim voor wintersporten in deze temperaturen. Zorg voor meerdere laagjes zodat je ook iets uit kan trekken als het te warm is, maar dan evengoed nog wel genoeg aan hebt.

Een droge trui of een extra thermoshirt in je rugzak is aan te raden en hopelijk heb je verschillende diktes trui meegenomen zodat je een beetje kan variëren.

5. Smeer 'm

Verzorg je huid extra goed als het zo zonnig is op de piste. Je zit in de bergen dichter bij de zon en de sneeuw reflecteert ook nog eens. Factor 50 is echt geen overbodige luxe.

Neem je zonnebrandcrème mee zodat je bij de koffie-pauze en lunch nog even een nieuw laagje op kan smeren. Zorg ook voor een goede beschermingsfactor voor je lippen en vergeet op het terras je oorschelp niet in te smeren. 

6. Draag een goede zonnebril

Dat je geen zin hebt in die grote ski-bril met dit weer, snappen wij heel goed. Maar omdat het (zon)licht op de berg zo fel is, is het écht belangrijk om een goede UV-bescherming in je zonnebril te hebben.

Investeer hierin, want als je sneeuwblind wordt, zie je echt sterretjes. Houd je zonnebril ook op op het terras.

Mode-expert Anita Willemars geeft natuurlijk het goede mode-voorbeeld. Helemaal on trend (metallic). Viel Spass!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A N I T A W I L L E M A R S (@anitawillemars) op

Beeld: Joan Oger by unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in