Het Groninger Museum staat bekend om zijn kleurrijke gebouw en de afwisselende tentoonstellingen. Met ruim 200.000 bezoekers per jaar is het een van de populairste musea van Nederland. Kom langs en geniet van alles wat het museum te bieden heeft! 

De wereld in huis
In de 17e en 18e eeuw werd het Neder­landse interieur verrijkt met Aziatische invloeden. Chinees en Japans porselein en lakwerk uit Japan werden door de VOC en particulieren in grote hoeveel­heden geïmporteerd uit ‘de Oost’. Met name porselein drong door tot in alle lagen van de bevolking; zelfs de armsten hadden wel een Chinees bord of een theekop en schotel in huis. Zo veroverde het Aziatische porselein een plek in het dagelijks leven. Deze populariteit leidde al snel tot imitaties. Tijdens de tentoonstelling De Wereld in Huis, Aziatisch porselein – Delfts aardewerk is te zien hoe we in Nederland de wereld in huis hadden – en nog steeds hebben. Ook is te zien hoe de Aziatische en Nederlandse producenten reageerden op de belangstelling en de smaak van de opdrachtgevers en hoe ze onderling concurreerden. 

Article continues after the ad

De collectie Aziatische keramiek van het Groninger Museum is een van de vier grootste van Nederland. De Wereld in Huis, Aziatisch porselein - Delfts aardewerk is het hele jaar te zien. 

Rondleiding
Op zaterdag en zondag om 11.00 uur is er een speciale NOUVEAU rondleiding. Per rondleiding is er plaats voor 20 deelnemers. Vul onderstaand formulier in voor de rondleiding. Komt u met meerdere personen dan dient u per persoon een inschrijving te doen.

Rondleiding 7 oktober:


Rondleiding 8 oktober:


Groninger Museum
Museumeiland 1
Groningen
 

 

Aanbieding

OP 7-8 OKTOBER:
Tweede kaartje gratis

EXTRA:
NOUVEAU-lezers krijgen een tasje van het Groninger Museum, het Groninger Museum Magazine en 30% korting op het speciale Groninger Museum-servies (kop en schotel).
Ook is er op zaterdag- en zondagochtend om 11.00 uur een speciale NOUVEAU rondleiding.