Beleef een dagje Antwerpen in 1600goddelijke

Deze zomer kunt u 400 jaar terugreizen in de tijd in Antwerpen. Bezoekers van de expo en het stadsparcours ‘Goddelijke interieurs’ stappen met beide voeten in de geschiedenis uit de tijd van Rubens.

Prachtige geschilderde kerkinterieurs worden tentoongesteld in het Museum Mayer van den Bergh. Een unieke kijk op het dagelijkse leven van toen. Ontdek hoe de kerk werd gebruikt om te netwerken, te feesten, te bedelen, te treuren of te onderhandelen. De bevoorrechte getuige was de architectuurschilder; een fotograaf-avant-la-lettre.

Article continues after the ad

Maar de expo stopt niet aan de deuren van het museum. Een gratis app leidt de bezoeker door de Antwerpse straten langs een parcours van kerken en laat hem ervaren hoe die er eeuwen geleden uit zagen. De wandeling houdt niet alleen halt bij de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Carolus-Borromeuskerk en de imposante Sint-Jacobskerk, via 3D-technologie worden ook allang verdwenen kerken weer tot leven gebracht.
Met Goddelijke interieurs worden de poorten van de 17de-eeuwse kerken wagenwijd opengegooid en ontdekt u Antwerpen in de tijd van Rubens.

Prijs van een ticket: € 8,-.
Met dit ticket bezoekt u ook de vaste opstelling van het Museum Mayer van den Bergh, waar de ‘Dulle Griet’ van Pieter Bruegel de Oude een niet te missen topstuk is en heeft u ook toegang tot alle kerken op het parcours.

Wanneer: van 17 juni t/m 16 oktober 2016
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur (maandag gesloten)
Adres: Museum Mayer van den Bergh, Lange Gasthuisstraat 19, 2000 Antwerpen
Website: www.museummayervandenbergh.be