Thriller van Ridley Scott gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis rond de ontvoering van Jean Paul Getty jr.

De telg uit de schatrijke Getty-familie is 16 jaar als hij in 1973 inzet wordt van een grimmig kat-en-muisspel. Zijn grootvader, de steenrijke oliemagnaat Paul Getty (op dat moment de rijkste man ter wereld) weigert de 17 miljoen losgeld te betalen. Ook als de moeder van de ontvoerde tiener het afgesneden oor van haar zoon krijgt toegestuurd. Met Mark Wahlberg en Christopher Plummer die de scènes van Kevin Spacey opnieuw speelde.  Aardig detail: zijn kleinzoon, Charlie Plummer, speelt in de film ook zijn kleinkind. 

Andere releases deze week:

 • Three Billboards outside Ebbing, Missouri (zwarte komedie)
  Als er drie maanden na de moord op haar dochter nog geen dader is gevonden, neemt Mildred Hayes het recht in eigen hand. Ze plaatst drie grote billboards langs de weg met boodschappen aan het hoofd van de politie, gespeeld door Woody Harrelson. Het is het begin van een verbeten strijd.
 • Tokyo Trial Historisch (drama)
  De jonge onervaren rechter Bert Röling wordt uitgezonden om Nederland te vertegenwoordigen in het Tokio Tribunaal. Hij verlaat zijn vaderland met het idee dat hij ‘die Japanners’ wel even een lesje zal leren, maar politieke belangen en intriges maken de zaak een stuk ingewikkelder dan hij had gedacht.  
 • Ôtez-Moi d’un Doute (komedie)
  Nee, je kunt je eigen ouders niet kiezen, maar toch…  Als de 45-jarige weduwnaar Erwan ontdekt dat de man die hem heeft opgevoed niet zijn echte vader is, gaat hij op zoek naar zijn verwekker. Zijn zoektocht brengt hem naar de zeventigjarige Joseph, een man die een korte affaire met zijn moeder had. Erwan valt niet alleen voor Josephs charme, maar ook voor die van zijn dochter Anna.
 • Call me by your name (romantisch drama)
  Elio woont met zijn familie in Noord-Italië. Als tijdens de zomer van 1983 de Amerikaanse student Oliver tijdelijk bij hen intrekt, worden de twee - ondanks het grote leeftijdsverschil - verliefd. Er volgt een onvergetelijke zomer, vol muziek, heerlijk eten en romantiek.

 

Kijk jij nog veel televisie? Gewoon, om 19:00 klaar zitten voor je favoriete programma? Vroeger zorgden we ervoor dat de afwas gedaan was voordat deze 9 televisieprogramma's begonnen. Zit jouw favoriet er ook bij?

Nu je tegenwoordig alles terug kan kijken, betrappen wij ons er wel eens op dat we ineens op zondagavond The Voice zitten te kijken. Heel handig, maar ergens ook wel jammer, want dat moment dat je hart een sprongetje maakte bij je favoriete begintune, daar blikken we graag nog even op terug.

1. Remember my name: Fame

De serie over talentvolle jongeren op de High School of the Performing Arts in New York deed ons dromen van grote danssuccessen op het toneel. Net als Leroy, Coco en Lydia! 

2. De Kleine Waarheid

Een jonge Willeke Alberti gaf met verve gestalte aan Marleen Spaargaren die haar burgerlijke, ouderlijk huis verlaat om te trouwen met Jan. De serie, gebaseerd op de trilogie van Jan Mens geeft een mooi tijdsbeeld!

3. North and South

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door All Patrick Swayze (@all_patrick_swayze) op

Met regelmaat wordt deze serie over het wel en wee van een aantal vooraanstaande Amerikaanse families in ten tijde van de slavernij herhaald. Dan zwijmelen wij weer even weg bij een jonge Patrick Swayze (Orry Main) en leven mee met Madeline...

4. Stuif es in

Dit kinderprogramma dat bij de AVRO werd uitgezonden 1968 en 1985 zette kinderen met een bijzonder talent in de spotlight. Ria Bremer presenteerde het programma waar het allemaal draaide om De Gouden Stuiver.

5. Dynasty

Natúúrlijk genoten we van alle intriges en de catfight der catfights in de vijver tussen Alexis (Joan Collins) en Crystal (Linda Evans).

6. De wrekers (The Avengers)

De serie over een stel Britste geheim agenten, compleet met bolhoed en paraplu. Dr. David Keel en John Steed gaan op jacht naar de moordenaar van Keel's vrouw. Emma Peel speelde de rol van Purdy (zo'n naam mocht toen nog). Later werd haar rol overgenomen door een jonge Joanne Lumley, beter bekend als Patsy uit Absolutely Fabulous.

7. Onedin Line

De serie over een familie in de scheepvaart begint in 1960 in Liverpool met een verstandshuwelijk tussen James Onedin en Anne Webster. Dat huwelijk komt onder druk te staan als stoomschepen de zeilschepen steeds meer vervangen.

8. Floris

Een jonge Rutger Hauer speelde ridder Floris. Paul Verhoeven regisseerde de serie, losjes gebaseerd op de successerie Ivanhoe uit Engeland. Er werden maar 12 afleveringen gemaakt, maar die zijn intussen zo vaak herhaald dat het er veel meer lijken!

9. The Brady Bunch

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Barry Williams (@thebarrywilliams) op

De sitcom over een grote gemengde familie met 6 kinderen was vooral een hit onder jongeren. De populariteit van de jonge acteurs was enorm!

Beeld: ANP

Is jouw favoriete serie niet genoemd? We zijn benieuwd welke dat is. Laat je reactie achter op Facebook of hieronder in de comments.

 

Vanaf donderdag 22 november is het Amsterdam Art Weekend in de hoofdstad. Er is enorm veel te doen, maar de reizende expositie van Chinese kunstenaar & camouflagemeester Liu Bolin in Andaz Amsterdam Prinsengracht gaan we zéker bekijken.

Zie jij het? De kunstenaar staat gecamoufleerd 'verstopt' op de bovenstaande foto. Magistraal!

Eerder dit jaar koos het prestigieuze champagnehuis Ruinart, Liu Bolin voor hun jaarlijkse artistieke samenwerking.

Dit resulteerde in ‘Reveal the (in)visible’: een serie buitengewone foto’s en een video, waarbij Bolin zichzelf - soms in het gezelschap van één of meerdere werknemers van het champagnehuis - zo liet camoufleren dat hij opgaat in de omgeving van Maison Ruinart.

Van de druivenvelden tot de iconische kalkstenen kelders, ieder deel van het productieproces van een fles Ruinart komt aan bod. 

Van 22 tot en met 25 november komt een selectie van dit werk naar Nederland en is te zien in de openbare ruimten op de begane grond van het Andaz Amsterdam Prinsengracht en in een speciale RuinartProfessionals 'Lounge (alleen op uitnodiging toegankelijk).

Naast de foto’s van Liu Bolin, worden ook de bijbehorende speciaal beschilderde camouflagepakken tentoongesteld. 

En daar drinken we natuurlijk op 

In de Bluespoon Bar van het hotel geniet je van een speciale Ruinart Long Life Elixir-cocktail, of een glas Ruinart champagne. Daar haal je ook een kaart op van de speciale Andaz x Ruinart-kunstroute die door Amsterdam Art is samengesteld.

De perfecte start een weekend kunst en culinair genieten in Amsterdam. Vanaf donderdag 22 november. Gaat dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in