Monica Belluci

MONICA BELLUCCI

De titel ‘oudste Bond Girl ooit’ doet Monica Bellucci eigenlijk ernstig tekort. Ondanks haar vijftig jaar geldt zij als een van de meest sexy en sensuele vrouwen op aarde. Dat is de reden waarom zo veel mensen reikhalzend uitkijken naar haar optreden in de nieuwe Bond-film, Spectre. Tot dusver was actrice Honor Blackman recordhouder als ‘oudste Bond Girl’. Zij was 39 toen ze Pussy Galore speelde in Goldfinger, met Sean Connery als 007. Hoewel nog niet bekend is of Bellucci’s personage, Lucia Sciarra, daadwerkelijk het bed gaat delen met Bond in Spectre, zal het ongetwijfeld niet ontbreken aan seksuele spanning tussen haar en Daniel Craig.

“Ik zie mezelf meer als een Bond-vrouw,” zegt Bellucci er zelf over. “In het begin vroeg ik me af waarom ze mij eigenlijk hadden benaderd voor die film. Wilden ze soms dat ik het stokje overnam van Judi Dench?” Ze lacht. “Toen legde regisseur Sam Mendes uit dat James Bond een avontuur met een rijpere vrouw zou beleven. Hij noemde het ‘een revolutionair concept’. Het is een teken dat de filmwereld in staat is om een progressievere kijk op oudere vrouwen te hebben.”

Article continues after the ad

Sterker nog, Bellucci is maar vier jaar ouder dan Daniel Craig, die voor de vierde keer de iconische rol van James Bond gaat spelen. Maar waarom moet er zo veel ophef zijn over die leeftijden, vraagt Bellucci zich af. “We zouden ons helemaal niet druk moeten maken om leeftijd als het op liefde en aantrekkingskracht aankomt,” legt Bellucci uit. “Net zo goed als jongere vrouwen zich aangetrokken voelen tot oudere mannen, zouden we het niet vreemd moeten vinden dat mannelijke twintigers en dertigers oudere vrouwen aantrekkelijk vinden. Het is niet de fysieke leeftijd, maar de chemie en energie tussen mannen en vrouwen die telt… Echte sexappeal zit in je hoofd, in de verbeelding, niet in de leeftijd van je lichaam.”

Kijk voor het volledige interview in het augustus nummer van Nouveau.