Disney

In Disney•Pixar’s Finding Dory worden de favoriete figuren uit de populaire Pixar-film Finding Nemo opnieuw met elkaar herenigd.

De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten? Vanaf 30 juni in de bioscoop.

TitelsongFinding Dory

Voor de titelsong van Finding Dory is weer gekozen voor een nummer van de jazz-legende Nat King Cole. Dit keer was de eer aan zangeres Sia om een cover van het liedje ‘Unforgettable’ op te nemen. Het nummer past perfect bij het verhaal. Dory lijdt namelijk aan geheugenverlies, waardoor ze zich haar vrienden en familie niet meer kan herinneren. Toch blijft het beestje altijd vrolijk!

Article continues after the ad

Sia

Is een Australische popzangeres en songwriter. In 2014 kwam haar grote doorbraak met het album "1.000 forms of fears". Dit album kwam op 1 binnen in de Billboard hot 100 en stond lange tijd in de top 10 van de UK top 40.

Ellen Degeneres

Tijdens The Ellen DeGeneres Show Sia zong voor de eerste keer het lied "Unforgettable", de titelsong van de film.
In de originele versie is de stem van Dory ingesproken door Ellen DeGeneres. Andere bekende stemmen in deze film zijn Eugene Levy en Diane Keaton die de ouders spelen van Dory.