Tentoonstellingen in Nederland

Secret Love in het Tropenmuseum in AmsterdamTentoonstellingen

Wat is er te zien?

In de spraakmakende tentoonstelling 'Secret Love' zie je het China van nu, waar kunstenaars een steentje bijdragen aan de acceptatie van de rechten voor homo's. Door middel van hun kunst strijden tien gerenommeerde Chinese kunstenaars tegen de vooroordelen. In China is het taboe rondom lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) groot.

Waar:

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam
www.tropenmuseum.nl

Openingstijden:

Van dinsdag tot en met zondag tussen 10:00 uur en 17:00 uur.
Loopt tot en met 8 mei 2016

Article continues after the ad

De heksen van Bruegel in Museum Catharijneconvent in Utrecht

Wat is tentoonstellingener te zien?

Heksen! Een unieke collectie heksenvoorstellingen uit de tijd dat heksen intensief vervolgd werden in 'de Nederlanden'. Dat gebeurde van 1450 tot 1700. De tentoonstelling 'De heksen van Bruegel' maakt duidelijk dat schilder Pieter Bruegel de Oude aan de wieg staat van de verbeelding van de heks zoals we die nu kennen. Lelijke vrouwen op een bezemsteel of rondom een zwarte kookketel. De heks die Bruegel in het leven riep, was een inspiratiebron voor vele schilders na hem.

Waar:

Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht
www.catharijneconvent.nl

Openingstijden:

Van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur en in het weekend vanaf 11:00 uur.
Loopt tot en met 31 januari 2016.

Horst P. Horst in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam (Laatste dag)

Wat is eTentoonstellingenr te zien?

De eerste grote retrospectieve tentoonstelling rondom de beroemde modefotograaf Horst P. Horst. De Nederlander werkte in de twintigste eeuw onder meer in Parijs, Londen en New York en was de vaste fotograaf van Vogue. Op een typerende manier bracht hij zestig jaar lang grootheden uit de wereld van film, mode en kunst in beeld, zoals Coco Chanel, Salvador Dalí en Marlène Dietrich. Zijn stijlvolle foto's zijn voor iedereen een lust voor het oog.

Waar:

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
www.nederlandsfotomuseum.nl

Openingstijden:

Van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur en in het weekend vanaf 11:00 uur.
Loopt tot en met 10 januari 2016.

David Bowie is in het Groninger Museum

Wat is er te zien?Tentoonstleling

De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums, en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Het demonstreert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking met veel vormgevers op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

Waar:

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME Groningen
www.groningermuseum.nl

Openingstijden:

Van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. David Bowie Late Night (vrijdagavond) 18.15 uur tot 22.00 uur.
Loop tot en met 13 maart 2016.