Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

OSCAR DE LA RENTA: THE RETROSPECTIVE

Fine Arts Museums of San Francisco: Oscar de la Renta De overzichtstentoonstelling van het werk van Oscar de la Renta in het Fine Arts Museums of San Francisco viert het leven en de carrière van een van de meest invloedrijke modeontwerpers. De tentoonstelling omvat meer dan 130 ontwerpen over een...

OSCAR DE LA RENTA: THE RETROSPECTIVE

Fine Arts Museums of San Francisco: Oscar de la Renta

De overzichtstentoonstelling van het werk van Oscar de la Renta in het Fine Arts Museums of San Francisco viert het leven en de carrière van een van de meest invloedrijke modeontwerpers. De tentoonstelling omvat meer dan 130 ontwerpen over een periode van vijf decennia en wordt gepresenteerd in samenwerking met het huis De la Renta en de familie van de ontwerper.

De kledingstukken zijn onderverdeeld in verschillende thematische hoofdstukken:

* zijn vroege werk: Spaans, Oost, Russisch en tuin invloeden

* daywear en avondkleding

* baljurken en rode loper ensembles.

De presentatie schetst de opkomst van de carrière van Oscar de la Renta in Spanje, waar hij zijn eerste opdrachten kreeg. Gevolgd door zijn jaren die hij doorbracht bij 's werelds meest iconische modehuizen en uiteindelijke zijn rol als ontwerper voor veel invloedrijke en beroemde persoonlijkheden van de 20e en 21e eeuw.

André Leon Talley, voormalige Amerikaanse journalist voor het tijdschrift Vogue, stelde de tentoonstelling samen. Zijn kennis en levenslange vriendschap met de la Renta hielp hem daarbij.

Voor deze presentatie, stelde het bedrijf de la Renta haar archieven open om het werk van de ontwerper te tonen. Daarnaast zijn er extra stukken te zien die komen uit de persoonlijke collectie van de ontwerper en uit de kostuumcollectie van het Museum voor Schone Kunsten (San Francisco).

Informatie

Wanneer: 12 maart 2016 - 30 mei 2016

Waar: Golden Gate Park, 50 Hagiwara Tea Garden Drive, San Francisco

Website: www.famsf.org