fashionFashion Rules Restyled

Vanaf vorige week op Kensington Palace de tentoonstelling: Fashion Rules Restyled. Een tentoonstelling met 18 jurken uit de kasten van Koningin Elizabeth, Prinses Margaret en Prinses Diana. Verschillende "mode-regels" gedefinieerd door koninklijke dames.
Van colour blocking (het gebruik van kleurblokken in kleding) tot extravagante versieringen. Maar ook de persoonlijke stijl van de koninklijke dames zijn van invloed geweest op het modebeeld en trends in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland.

Prinses Margaret bepaalde de vijftiger jaren met glamour, Koningin Elizabeth de zeventiger jaren met elegante verfraaide toga's en Prinses Diana de negentiger jaren met gedurfde kleuren. Daarnaast wist Prinses Diana haar kledingstijl aan te passen aan de tradities van het het land wat zij bezocht.

Kensington Palace

Het vroeg-17e-eeuwse gebouw werd in de plaats Kensington als Nottingham House voor de Graaf van Nottingham gebouwd. Het werd door Willem III in 1689 gekocht, omdat de koning een residentie bij Londen wilde zonder de vuile lucht omdat hij astmatisch was. Kensington was toen een plaats buiten Londen, maar toegankelijker dan Hampton Court. Een privéweg werd aangelegd van het paleis naar Hyde Park Corner, breed genoeg om verschillende koetsen naast elkaar te laten rijden, waarvan een deel nu als Rotten Row is overgebleven. Het paleis werd verbeterd en uitgebreid door Sir Christopher Wren. Als privégebouw werd het aangeduid als Kensington House, in plaats van 'Paleis'.

Article continues after the ad

Website

www.hrp.org.uk/kensington-palace