De spraakmakende roman De Vliegenvanger is even geheimzinnig als de auteur zelf. Een exclusief interview met de mysterieuze M. Ravelli, die voor Nouveau een tipje van de sluier oplicht.

Uw boek begint met: 'Mijn naam is M. Ravelli. Ik ben bedrogen. Twee mannen hebben mijn naam gestolen. Ik hield van de een, dit is het verhaal van de ander'. De roman is omgeven door veel mysteries. U hebt aangegeven anoniem te willen blijven, maar u leent uw naam wel uit. U had ook kunnen zwijgen. M. Ravelli: "Daar heb ik mijn redenen voor, die alles te maken hebben met de man die in mijn hart woont en met mijn kleindochter die mij geholpen heeft het verhaal wel te vertellen. Ik geef er mijn naam aan, maar dat is niet de naam die wij nu voeren." Voor het volledige interview zie Nouveau november 2011.

De Vliegenvanger van Ravelli
De vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze 'dubbele fout' wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. Hij vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog.
In de tweede wereldoorlog valt hij in handen van de nazi's, maar hij weet zijn executie te voorkomen door vliegen te vangen in het kantoor van de kampcommandant. Na zijn ontsnapping zwerft Peter als 'graaf Ravelli' door Italië, meestal aan de zijde van opmerkelijke vrouwen. Uiteindelijk gaat 'de vliegenvanger' op zoek naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd. De roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
www.devliegenvanger.nl, € 19,95.

Article continues after the ad