DuckteeDonald Duck springt in de bres voor Nederlandse taal met Groot Ducktee editie

Deze week verschijnt de speciale Groot Ducktee editie. Hiermee geeft Donald Duck Weekblad tevens het startschot voor de verkiezing van het Leukste Woord uit Duckstad. Vergeetwoorden als ‘schorriemorrie’ en ‘schobbejak’ lijken in de hedendaagse Nederlandse taal te zijn weggezakt, maar in Duckstad zijn deze woorden nog immer schering en inslag. In de Groot Ducktee editie komen veel van deze woorden samen.

Het Duckstads kan bogen op een brede woordenschat met zowel oude woorden en uitdrukkingen als hedendaagse verbasteringen. En zo af en toe verrijkt het Duckstads de Nederlandse taal nog ietsje met woorden als ‘Verweggistan’. Alle Duckse woorden zijn te vinden in de Groot Ducktee editie.

Donald zelf over het Groot Ducktee: ‘Wat een waardeloos ducktee! Het woord ‘przewalskipaard’ zit er niet eens in!’.

Verkiezing Leukste Woord uit Duckstad

Voor het Groot Ducktee nummer heeft de redactie van Donald Duck Weekblad bijzondere woorden gekozen, die de selectie vormen voor de verkiezing van het Leukste Woord uit Duckstad. De geselecteerde woorden zijn te vinden op donaldduck.nl/ducktee, waar tevens gestemd kan worden. Donald Duck Weekblad roept iedereen op om vanaf vandaag te stemmen op het favoriete woord. Onder de stemmers wordt een uniek Donald Duck 1-meter-lezen-pakket verloot. Op maandag 4 januari is de bekendmaking van het Leukste Woord uit Duckstad.

Article continues after the ad

Groot Ducktee editie

Donald Duck en zijn buurman Bolderbast hebben wel vaker woorden, maar wat er tijdens het Duckstads Groot Ducktee gebeurde – waar de beide rivalen aan deelnamen – is met geen pen te beschrijven. Hoe dit avontuur afloopt is te lezen in de Groot Ducktee editie. Vandaag verschijnt deze speciale editie bij de abonnees en vanaf vrijdag is het nummer te koop in de winkel. De editie is tevens te bestellen via Tijdschrift365.nl.