Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor aankomend weekend. FILM: PHANTOM THREADNet in première gegaan, en dé grote kanshebber dit Oscarweekend  voor Beste Kostuums: de film ‘Phantom Thread’. Het relaas over een Londense mode-ontwerper uit de jaren vijftig, intens...

De leukste weekend-uitjes

Nouveau heeft weer de fijnste weekend-tripjes voor je op een rij gezet. Veel plezier!

  1. Expositie: Fashion in Style - Kunstbeweging De Stijl bestaat honderd jaar en daarom opent het Gemeentemuseum Den Haag deze zaterdag de expositie ‘Fashion in Style’. Met onder andere de iconische Mondriaan-jurk van Yves Saint Laurent en de mogelijkheid je eigen Mondriaan-tas te ontwerpen. 
    Meer info: Gemeentemuseum
  2. [[{"fid":"7724","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_media_tags[und]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Foto: Doon van de Ven","title":"Doon van de Ven","height":593,"width":890,"style":"width: 190px; height: 127px; float: left;","class":"media-element file-full-body"}}]]Nieuw: Peatart Gallery in Amsterdam - Vers geopend deze conceptstore en atelier ineen waar kunst- en interieurobjecten gemaakt zijn van peat, ofwel turf, en andere materialen uit het veenmoeras. Kunstenaar Dioni ten Busschen ontwikkelde zeven jaar geleden een nieuwe manier om turf te gebruiken als een soort klei. Oer-Hollands en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Gevestigd in een huis met turfgevel aan de Amsterdamse Kerkstraat. 
    Meer info: Peatart Gallery
  3. Restaurant: Gym & Gin - Als het stunning interieur van dit restaurant je niet overhaalt dit weekend naar Rotterdam te gaan, dan toch zeker de ‘Most unusual high gin’ . Een soort high tea, maar dan sexy, met o.a. aardappelkroketjes, sushi van tonijn, rijstcrackers met nori en avocado en… jawel, gin!
    Meer info: Gym & Gin
      
  4. [[{"fid":"7728","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_media_tags[und]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":342,"width":890,"style":"width: 190px; height: 73px; float: left;","class":"media-element file-full-body"}}]]Tentoonstelling: Het Zalig Nietsdoen - De zomer leent zich voor lome lange dagen nietsdoen, maar kunnen we dat nog wel? Museum Kranenburgh in Bergen gaat het ons weer leren, met deze zen-tentoonstelling; zo zijn er deze zaterdag relaxrondleidingen en kun je zondag schilderen in het rustgevende beeldenbos van het museum.
    Meer info: Museum Kranenburgh
  5. Retrospectief: I Am You - Parools smaakmatrix roemde de foto’s van Gordon Parks in Foam Amsterdam ‘hartverscheurend mooi’, en dát zijn ze. De camera van het Afro-Amerikaanse multitalent gebruikte hij als wapen om racisme, onrechtvaardigheid én schoonheid vast te leggen.
    Meer info: FOAM
Foto: Doon van de Ven


Pssst, al naar ‘Lion King’ geweest, de geliefde musical heeft deze zomer speciale toegangsprijzen.

Goed weekend, Claudia, Margreet, Inge, Marion, Jessica