Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend. Amsterdam: Rembrandts meesterleerlingenDe leertijd van Ferdinand Bol (1616-1680) en Govert Flinck (1615-1660) staat centraal in een prachtige tentoonstelling in het Rembrandthuis. Aan de hand van een grote reek...

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

Amsterdam: Rembrandts meesterleerlingen
De leertijd van Ferdinand Bol (1616-1680) en Govert Flinck (1615-1660) staat centraal in een prachtige tentoonstelling in het Rembrandthuis. Aan de hand van een grote reeks kunstwerken wordt de bezoeker meegevoerd naar de jonge jaren van de schilders en hun leerperiode – kort na elkaar – bij Meester Rembrandt.
Info: Het Rembrandthuis

[[{"fid":"11547","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":400,"width":587,"style":"height: 129px; width: 190px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"2"}}]]Apeldoorn: Koninklijk servies
Nieuwsgierig naar het nieuwste servies van Willem-Alexander en Máxima? Wil je wel eens zien hoe de tafels gedekt zijn voor het ‘verjaarsdiner’ van onze koning? Dan kun je nu je hart ophalen in museum Paleis Het Loo. De mooiste serviezen, tafelstukken en het fraaiste kristal is te bewonderen. Alle vertrekken zijn bovendien sfeervol ingericht in kerstsfeer. Er zijn ook diverse demonstraties, waaronder servetten vouwen.
Info: Paleis Het Loo

Maastricht: Ziender/Ogen/Blij
Drie vrouwen hebben Museum aan het Vrijthof overgenomen met hun kunstwerken, Annelies Hoek, Margriet Houben en Anneque Lijnkamp. De laatste schildert een wereld waarin droom en werkelijkheid door elkaar lijken te lopen. Hoek is vooral bekend om haar bijzondere portretten en Houben wordt geroemd om haar originaliteit. Een ding hebben ze met elkaar gemeen: liefde voor het detail.
Info: Museum aan het Vrijthof

Maasbracht: Champagne! Proost!
Sluit het jaar af met een diner in Restaurant Da Vinci. Meestergastheer Petro Kools heeft meer dan 40 soorten champagne in huis! Margo Reuten, al 24 jaar de enige vrouwelijke chef in Nederland met een Michelinster, kookt op hoog niveau in Maasbracht. Ze trakteert elke dinergast met een Nouveau in de hand (of tas) op een heerlijk glas Moët & Chandon Vintage 2008 Rosé.
Info: Restaurant Da Vinci

Rotterdam: Bruce Davidson | American Photographer
Speciaal voor de kerstvakantie organiseert het Nederlandse Fotomuseum extra rondleidingen door de tentoonstelling Bruce Davidson | American Photographer. Davidson heeft tientallen jaren mensen gefotografeerd voor wie de ‘American Dream’ onbereikbaar bleek te zijn. Hij laat op indringende en onroerende wijze zien wat die Amerikaanse Droom voor hen heeft betekend.
Info: Nederlands Fotomuseum