Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

AMSTERDAM: Amsterdam Light Festival
Dit weekend gaat het jaarlijkse Amsterdam Light Festival van start. Tot en met 21 januari zijn er prachtige routes die lopend, maar vooral ook varend langs lichtkunstwerken van nationale en internationale topkunstenaars voeren. Hoogtepunt van deze zesde editie is thinline, het werk van de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. Alle kunstenaars zijn uitgedaagd om binnen het thema Existential te werken. Het Amsterdamse festival bestaat uit twee onderdelen: de waterexpositie met 21 indrukwekkende kunstwerken in de historische binnenstad en de vrij te bezoeken land-expositie met 15 interactieve kunstwerken op Marineterrein Amsterdam (vanaf 14 december). 
Meer info: Amsterdam Light Festival
 

AMSTERDAM: X BANK
Nog op zoek naar leuke Sinterklaascadeautjes van Nederlandse makelij? Bij X BANK vind je kunst, mode en design. Een walhalla voor liefhebbers van trendsettende kleding, gadgets, drankjes en verzorgingsproducten met Hollands DNA. X BANK is gevestigd in het trendy W-Hotel aan de Amsterdamse Spuistraat.
Meer info: X Bank

ROTTERDAM: Het Juweel in het Wereldmuseum
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges kunnen dit weekeind hun hart ophalen bij j Het Juweel Rotterdam in het Wereldmuseum. Een juwelenbeurs waar ruim 25 nationale en internationale goud- en edelsmeden, juweliers en horlogespecialisten hun unieke collecties tonen. Antiquairs gespecialiseerd in exclusieve vintage-juwelen en bijzonder zilver completeren de juwelenbeurs.
Meer info: Het Juweel

HAARLEM: Juweeltjes uit eigen collectie bij het Kunstcentrum
Prachtige tekeningen van Peter Bes zijn er onder meer te zien in het Haarlemse Kunstcentrum, waar je ook kunt genieten van hoogdrukken van Van Marjoke Schulten en foto’s van Dennis A’Tjak. Ook hangt er prachtig werk van Tineke Stoffels, Kees Salentijn, Ada Breedveld en Jan Montyn. Daarnaast  is er nieuw werk van Peter Kempeneers te bewonderen. Kleine houten panelen met typisch Noord-Hollandse landschappen; donkere en zonnige luchten en sappig grasland met én zonder slootjes.
Meer info: Kunstcentrum Haarlem


LEEUWARDEN: In Motion - Ceramic Reflections in Contemporary Art bij Keramiekmuseum Princessehof
Het vernieuwde Keramiekmuseum Princessehof opent dit weekend met haar grootste tentoonstelling van hedendaagse keramiek ooit. In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art toont indrukwekkende installaties van gevestigde namen en opkomend talent uit alle windstreken. De werken zijn nog niet eerder in Nederland te zien geweest en tonen de rol van keramiek in de hedendaagse kunstwereld. Topstuk van de expositie is de installatie van Céleste Boursier-Mougenot (Frankrijk, 1961). De installatie bestaat uit een bassin met intens blauw water, waarin witte porseleinen schalen ronddrijven. Het toeval bepaalt de compositie, die niet alleen een fascinerende aanblik oplevert, maar ook een klankenspel.
Meer info: Keramiek Museum Princessehof

 

Article continues after the ad