Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

AMSTERDAM: PAN
Van 19 t/m 26 november staat de Amsterdamse RAI weer in het teken van de jaarlijkse kunstbeurs Pictura Antiquairs Nationaal (PAN). Met 110 deelnemers is de beurs voor kunst, antiek en design dé plek waar de kunsthandel, verzamelaar, koper en bewonderaar elkaar vinden.
Info: PAN Amsterdam

BREDEVOORT: Een kerk vol boeken
Op zondag 19 november verandert de Koppelkerk in Bredevoort (favoriete boekenstad van onze Achterhoekse hoofdredacteur Claudia Straatmans) in een boekenbeurs. Zo’n twintig boekhandelaren uit binnen- en buitenland bieden er hun beste boeken aan. Kunstwerken van de wereldberoemde auteur Günter Grass, luisteren de beurs op. In de bovenzaal van de Koppelkerk is gelijktijdig een expositie te zien van dichtersportretten van de kunstenaar Joachim Smarsly.
Info: Koppelkerk

HAARLEM: De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw
Zelden zijn er in Nederland meer humoristische schilderijen gemaakt dan in de Gouden Eeuw. Ondeugende kinderen, dwaze boeren, malle dandy’s en drinkebroers, kwakzalvers, koppelaars, luie dienstmeiden en lustige dames – ze figureren in groten getale in topstukken uit de Gouden Eeuw. De tentoonstelling De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw biedt voor het eerst een overzicht van humor in de Nederlandse zeventiende-eeuwseschilderkunst.
Info: Frans Hals Museum

AMSTERDAM: Jan Jansen Shoe Treasures
Ontwerpers en kunstenaars uit binnen- en buitenland eren de iconische schoenenontwerper Jan Jansen met unieke kunstwerken die gemaakt zijn voor het project ‘Jan Jansen Shoe Treasures’. Bijzonder is dat alle kunstwerken geïnspireerd zijn op de schoenen uit de privécollectie van Jan & Tonny Jansen. De kunstwerken zijn van 17 t/m 19 november te zien en te koop tijdens een expositie in Amsterdam in The View, Rokin 75. Naast bekende Nederlandse namen als Bas Kosters, Ted Noten en Swip Stolk doen er ook kunstenaars uit Groot-Brittannië, Israël, Japan, Oostenrijk en Zwitserland mee.
Info: Virtual Shoe Museum

MIDDELBURG: Romeinse Kunst
Wandel langs de Romeinse kust van noord naar zuid en ontdek hoe de Romeinen en andere bewoners daar zo’n tweeduizend jaar geleden leefden en werkten. Zie hun wapens, kostbaarheden, huisraad en handelswaar. Het kustgebied van Nederland, van Texel tot Zeeland, is voor de Romeinen, met het oog op handelsbelangen en militaire strategie, heel belangrijk geweest.
Info: Zeeuws Museum

Met culturele groet,

Claudia, Marion, Inge

Pssst… Al naar de inspirerende wandelroute langs 30 lichtkunstwerken in Eindhoven geweest? Alleen nog dit weekend!

Article continues after the ad