Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

AMSTERDAM: SIERAAD Art Fair
Liefhebbers van bijzondere sieraden, fashionista’s, design-aficionado’s en kunstkenners mogen dit unieke evenement in Amsterdam niet missen. Dit jaar zijn er meer dan 150 hedendaagse sieradenontwerpers die werken met de meest uiteenlopende materialen.
Info: SIERAAD Art Fair

DEN HAAG: Panorama Mesdag
De tentoonstelling Pieter de Josselin de Jong: Een vergeten meester is verrassend mooi. De Josselin de Jong was een unieke kunstenaar, die in zijn werk toont hoezeer eind negentiende eeuw werd getekend door de tegenstelling tussen tradities en nieuwe ontwikkelingen.
Info: Panorama Mesdag

NIEUWEGEIN: Nationale Kunstdagen
Als afsluiting van de Nationale Kunstweek komen op een gloednieuwe locatie 250 kunstenaars met hooggewaardeerd werk exposeren tijdens de Nationale Kunstdagen. Naast schilderijen vind je hier een grote diversiteit aan kunst, zoals tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken, sieraden en grafiek.
Info: Nationale Kunstdagen

DELFT: Delfts Blauw Dagen
Een bezoekje brengen aan de Royal Delft Experience en meteen genieten van de rondleiding Blauw met een gouden randje die 4x per dag wordt aangeboden. Deze speciale rondleiding heeft een koninklijk tintje. Daarnaast zijn er diverse workshops waar je voor kunt intekenen: leer bijvoorbeeld een Delfts Blauw tegeltje te maken of een medaillon te beschilderen.  
Info: Royal Delft

AMSTERDAM: MaMa Kelly
Liefhebber van kip en kreeft? Dan zit je goed bij MaMa Kelly en je hoeft er niet meer voor naar Den Haag, want vanaf dit weekend is er een tweede MaMa Kelly geopend in Amsterdam. Hetzelfde karakter als de Haagse vestiging, maar met een totaal andere look, want volgens designer en mede-eigenaar Rein Rambaldo is elke vestiging uniek.
Info: MaMa Kelly

Article continues after the ad

FILMTIP: Murder on the Oriënt Express
Dé Agatha Christie-klassieker met Kenneth Branagh als Hercule Poirot , een lijk en 13 verdachten, die allemaal een motief hebben én een alibi. Pracht en praal in een luxe trein in deze spannende remake, met een paar leuke verrassingen van regisseur Branagh en een all star cast (o.a. Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Willem Dafoe en Penélope Cruz). Nu in de Nederlandse bioscopen.
Info: Murder on the Oriënt Express

Met culturele groet, Claudia, Marion, Inge

Pssst… Al naar de fototentoonstelling Foamtalent in Amsterdam geweest? Alleen nog dit weekend!