Zinderende Thrillers

Juni is traditioneel de Maand van het Spannende Boek. Perfect dus om de nieuwe 
misdaadromans en thrillers aan u te presenteren, het aanbod is overweldigend. Een selectie ijzingwekkende titels die u en de mannen om u heen, tot ver na middernacht in een ijzeren greep houden. Lees en huiver!
Te koop via bol.com

3 x Riskante relaties:

* Dame Blanche - Elvin Post
Thriller | Jane Raimy heeft een succesvol heeft een succesvol kookprogramma op tv, waar ze miljoenen aan heeft verdiend. Helaas is haar privéleven minder rooskleurig: haar relatie is pas gestrand. Dan verschijnt er iemand die hartstochtelijk verliefd wordt op Jane: ene Jerry Lauper, een psychopathische ex-gevangene…  

Perfecte Dagen - Raphael Montes
Psychologische thriller | Geneeskundestudent Theo leidt een teruggetrokken leven met zijn bedlegerige moeder. Totdat hij de vrijgevochten Clarice ontmoet. Theo raakt geobsedeerd door Clarice, maar zij negeert hem. Dat inspireert Theo tot een extreem plan…  

* Uitgeteld - Marja West
Psychologische thriller | In een Aerdenhoutse villa lijkt Esther het perfecte leven te leiden. Dat verandert als Annelize, de ex van haar man, naast haar komt wonen. De vlam tussen de oud-geliefden blijkt nog niet helemaal gedoofd en Esther raakt in paniek. Een spannend verhaal met een vleugje Roald Dahl.  

3 x Thrillers met een verleden:

Wesp - Ian Garbutt
Literaire thriller | Pracht en praal aan de buitenkant, maar een onderlaag vol duistere praktijken en uitbuiting. Dat is het achttiende-eeuwse Engeland van de jonge gouvernante Bethany. Als zij een fout maakt, wordt ze ontvoerd naar een tehuis waar ‘Engelse geisha’s’ worden opgeleid. Dan verdwijnt er een lotgenote op mysterieuze wijze. Bethany gaat op onderzoek uit.

*Pompeii - Robert Harris
Historische thriller | Het Romeinse Rijk aan de vooravond van de vernietiging. Langs de kust van Napels vertoeven de rijken in hun pompeuze villa’s. Maar om hen heen voltrekt zich de ene ramp na de andere: rivieren drogen op, mensen verdwijnen en Aqua Augusta, het grootste aquaduct ter wereld, stroomt niet meer. Wanneer dringt dit tot de inwoners door? 

In huis met een seriemoordenaar - Jan Terlouw & Sanne Terlouw
Waargebeurde thriller | Vader en dochter Terlouw schreven samen eerder De verdwenen menora, In huis met een seriemoordenaar is gebaseerd op hun eigen bloedstollende ervaringen met Hans van Z. Hij kwam jarenlang bij het gezin Terlouw over de vloer als geliefde van hun onderhuurster. Toen bleek tijdens een geruchgtmakend proces dat hij een seriemoordenaar was... 

4 x Speciaal voor mannen:

Intrige in Parijs - Robert Goddard
Spionagethriller | Net na de Eerste Wereldoorlog is in Parijs een bijeenkomst met hooggeplaatste politici en diplomaten. Een van de Britse afgevaardigden, Sir Henry Maxted, komt op verdachte wijze om het leven; hij valt van het dak van de woning van zijn maîtresse... Bij uitstek een incident voor de doofpot. Maar daar denkt Sir Maxteds zoon heel anders over; hij wil de waarheid blootleggen.

Een beknopte geschiedenis van zeven moorden - Marlon James
Misdaadroman | Jamaica kent een turbulente historie, die we leren kennen aan de hand van zeven moorden. In die geschiedenis spelen huurmoordenaars, gangsters en hun liefjes, maar ook journalisten en de CIA de hoofdrollen. Deze criminele cocktail van moord en corruptie leidt in 1976 tot een moordaanslag op Jamaica’s held, Bob Marley. 

Operatie Menora - Jan van der Putten
Politieke thriller | In juli 1994 wordt het joodse centrum in Buenos Aires opgeblazen. Het onderzoek naar deze bloedige aanslag verzandt volkomen, totdat de Nederlandse journalist Jonathan Hunter er zijn tanden in zet. Hij ontdekt dat de inzet van de aanslag de menora was, de zevenarmige kandelaar uit de tempel in Jeruzalem. Gebaseerd op bekende en onbekende historische feiten.

De Baas - Monique Huijdink
Psychologische thriller | Terwijl wielerfans voor de televisie hun helden Lance Armstrong en Jan Ullrich aanmoedigen, ontwikkelt zich achter de schermen van de Tour de France een schimmig complot. In de zomer van 2003, tijdens de spannendste Tour in lange tijd, zijn het niet de renners, maar chantage, sabotage en bedrog die de uitslag bepalen. Feit en fictie lopen vervaarlijk door elkaar heen…

3 x Partners in crime:

Denken aan vrijdag - Nicci French
Misdaadthriller | Het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French voert opnieuw psychotherapeute Frieda Klein ten tonele, die ditmaal wordt geconfronteerd met een raadselachtige moord. Uit de Theems is het lijk van een man gehesen. Hij is onherkenbaar, maar draagt wel een ziekenhuisbandje met de naam Frieda Klein… Heeft Frieda iets op haar geweten?
Zwarte Dageraad - Cilla en Rolf Börjlind
Misdaadthriller | Deel drie in de verslavende serie met de Zweedse rechercheur Olivia Rönning in de hoofdrol. Olivia krijgt te maken met een aantal gruwelijke kindermoorden. Aanvankelijk wordt er een racistische groepering verdacht, maar dan komt de Forensische Dienst met een wel heel verrassend onderzoeksresultaat… 

Ultimatum - Daan Heerma van Voss en Thomas Heerma van Voss
Psychologische thriller | De vrouw van oud-psychiater Aron Mulder werd vermoord, dader onbekend. Doordat er nog altijd een zweem van verdenking om hem hangt, is Aron vervreemd van zijn omgeving én van zijn zoon. Maar als de vriendin van zijn zoon op dezelfde manier als zijn vrouw om het leven komt, komt Aron in actie. Zijn de twee moorden inderdaad verwant aan elkaar? 

Natúúrlijk doe je ons een plezier met een weekend Barcelona of heerlijk ontspannen in Griekenland. Maar we hebben het wel een beetje met de drukte gehad en iets anders ontdekken is ook wel eens leuk. Vandaar deze 11 bestemmingen én de beste alternatieven voor een avontuurlijke geest.

1. Milaan in plaats van Rome

Dol op kunst en design, maar ook la dolce vita? Kies dan voor Milaan in plaats van het drukkere én warmere Rome. Zeker in de zomer is het daar bijna niet uit te houden.

In Milaan is het geweldig shoppen en op een kleine twee uur rijden zit je in de adembenemende en grillige natuur van Noord Italië.

2. Namibië in plaats van Zuid Afrika

Foto: Jack Morris

Altijd al een safari willen maken, benieuwd naar uitgestrekte zandvlakten en grillige bergruggen? Dan is Namibië echt iets voor jou.

De resorts staan bekend om hun service en luxe. Het beste van twee werelden en nog niet ontdekt door het massatoerisme.

3. Faeroër Eilanden in plaats van IJsland of Noorwegen 

Deze archipel bestaat uit 18 vulkanische eilanden. Dat zorgt voor een landschap dat je nog nooit gezien hebt. Behalve als je fan bent van Game of Thrones, veel scènes werden hier opgenomen.

Het ruwe, grauw/groene landschap is zo dichtbij als dat je bij de natuur kan komen. Het is ook een goede plek om het Noorderlicht te zien als dat nog op je bucketlist staat.

4. Sri Lanka in plaats van Thailand

Prachtige witte stranden, een regenwoud en de luxe strandhutjes aan zee waar je heerlijk van een cocktail nipt terwijl de zon onder gaat. Wat wil je nog meer?

5. Cádiz in plaats van Barcelona

Foto: Natasha Lee

Zoals gezegd, wij zijn Barcelona niet snel zat, maar iets anders is ook wel eens leuk. Zuidelijker gelegen, aan de kust, vind je Cádiz.

Hier tikt Europa bijna Marokko aan en dat zorgt voor veel Moorse invloeden in de architectuur, maar ook in het eten. Heerlijk!

6. Oman in plaats van Dubai

Luxe kamperen in de woestijn, watersporten en véél minder bling dan Dubai. Het draait hier om de unieke cultuur. In de steden staan goedgevulde musea met cultuurschatten die je daar niet verwacht.

7. Montenegro in plaats van Mykonos

Foto: Lauren Bullen

De parel van het Middellandse Zeegebied. Vergeet de clubs en de drukte van Mykonos, maar kies voor dit weldadige eiland ingeklemd aan de Adriatische kust.

Meren als spiegels en stranden zover het oog reikt.

8. Hamburg in plaats van Berlijn

Oké, het nachtleven van Berlijn is onovertroffen, maar in Hamburg is ook altijd reuring. Muziek, kunst en design gaan hand en hand in deze charmante plaats. De sfeer is er relaxed en het is allemaal wat overzichtelijk. Je kan er trouwens ook verrassend goed shoppen. Dit is dé tip voor het volgende weekendje weg.

9. De Filipijnen in plaats van Bali

Foto: Jackson Groves

Oogverblindende koraalriffen, witte stranden, grillige rotspartijen en heel veel groen. De Filippijnen bestaat uit meer dan 7.000 eilanden dus je kan je lol op. Kies voor een klein, privé resort of zoek iets meer reuring op, het kan allemaal.

10. Malfa in plaats van de Amalfikust

Malfa, we dachten even dat het een tikfout was en dat het Malta ging, maar niets is minder waar.

In de zomer wordt de Amalfikust overlopen door toeristen uit Europa, Amerika en Japan. Kijk eens verder naar Malfa, een eilandje net boven de schoenpunt van Italië.

Het is er iets koeler, rustiger, maar met die Mediterrane sfeer waar je zo van houdt.

11. Seychellen in plaats van de Malediven

Foto: Ahmet Erdem

Op de Malediven wordt het steeds drukker en als je even geen zin meer hebt om te fungeren als achtergrond van de volgende trouwfoto, wijk dan uit naar de Seychellen. Perfecte witte stranden, turquoise zee en luxe resorts die hun gelijke niet kennen.

Bron: Venuereport. Beeld iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Zomaar ineens zo’n zin in het mondaine Zuid-Frankrijk? Romantisch met je partner of gezellig met vriendinnen? Dan is een kort maar krachtig weekendje Antibes een uitstekende optie. Hier vind je de Côte d’Azur op haar best. 

Je vliegt in twee uurtjes naar Nice en dan is het nog een kleine 40 minuten rijden naar dit charmante kustplaatsje. Heel goed te doen dus.

Een van de prettigste dingen van Antibes is misschien wel dat het zo compact is en vol met de juiste ingrediënten op loopafstand van elkaar: sfeer, gezelligheid, cultuur, historie, zee, luxe, winkelen. Geen keuzestress, want je kunt gewoon álles doen. Dit zijn de hoogtepunten:

1. Het oude Antibes

Het oude centrum is om te beginnen een feest om op je gemak doorheen te slenteren, zeker als het nog niet hoogseizoendruk is.

Over de stadsmuren, door de stille steegjes van het wijkje Le Safranier, waar de eeuwen vriendelijk op je neerkijken, over de dagelijkse overdekte markt vol delicatessen (buiten de zomermaanden niet op maandag), langs de tientallen smaakvolle winkels.

In dit Zuid-Franse decor raak je niet snel uitgekeken… En dan heb je de jachthaven vol prachtige, soms zelfs exorbitant luxe, jachten nog niet eens gezien!

2. Lunchen zoals alleen de Fransen dat kunnen

Als die Fransen één kunst tot in de puntjes verstaan, dan is het natuurlijk die van uitgebreid lunchen. Nou, dat kan in Antibes. Rond het middaguur stromen de terrassen en restaurants er vol.

Twee absolute aanraders: bij Christian Cottard  eet je niet alleen de beste taartjes aan de Côte d’Azur, in het aangrenzende restaurant kun je ook heerlijk lunchen.

En ook op de binnenplaats van de Salon de Thé serveren ze gerechten waardoor je ter plekke besluit voortaan rond het middaguur geen genoegen meer te nemen met een broodje kaas.

3. Kunstliefhebbers, haal je hart maar op

De Côte d’Azur inspireert kunstenaars al sinds mensenheugenis. Antibes is daarbij niet overgeslagen, zoals je zult merken.

Er is zelfs een Picasso Museum, in het prachtige, over de Middellandse Zee uittorende Château Grimaldi, waar de grote schilder himself een tijdje werkte.

In de voetsporen treden van o.a. Monet kan langs de Painters Trail, een route langs zee die met bordjes van beroemde kunstwerken laat zien vanaf welke plekken op de boulevard de schilders hun werk maakten.

4. Prachtig wandelpad

Zin om de benen serieus te strekken? Het vier kilometer lange wandelpad Sentier du Littoral langs Cap d’Antibes staat bekend als een van de mooiste langs de Zuid-Franse kust.

Het voert je in ongeveer twee uur aan de ene kant langs de azuurblauwe zee en aan de andere kant langs de tuinen van de villa’s van de ‘rich & famous’, die hier van oudsher zo graag hun optrekje hebben.

5. Á la plage 

Liever naar het strand? Loop dan op je gemak in twintig minuten naar de zeer nabijgelegen badplaats Juan-les-Pins met de fijne zandstranden en bijbehorend vertier. Ook ’s avonds is het hier gezellig druk.

Door de plezierige afwisseling doe je in Antibes in een weekend zeker genoeg joie de vivre op!

Deze reis naar Antibes is mogelijk gemaakt door reisplatform Zoover.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in