90 jaar Marilyn

Dit jaar zou ze negentig zijn geworden. Fotomodel, filmster en een van de grootste stijliconen van de twintigste eeuw. De glossy ’90 jaar Marilyn, omzien naar een iconische vrouw’ verscheen op 1 oktober, tegelijk met de gelijknamige tentoonstelling in de Nieuwe Kerk die t/m 5 februari 2017 te zien is. Deze glossy vertelt het verhaal van Marilyn aan de hand van voorwerpen uit haar leven, aangevuld met prachtige en iconische foto’s, interviews met bekende Nederlanders over de filmster en columns van Paul Mertz over de rol die zij in de populaire cultuur speelde en blijft spelen.

Vastbesloten om carrière te maken op haar eigen manier, bereikte Marilyn het aanzien dat bij velen, ook nu nog, tot de verbeelding spreekt. Haar echtgenoot Arthur Miller zei ooit: ‘Marilyn was the sixties before they even started.’ Zelf zei ze: ‘I don’t mind living in a man’s world, as long as I can be a woman in it.’


90 jaar Marilyn

Mail & Win

Nouveau mag 5 boeken weggeven. Om kans te maken stuur een mail met NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl onder vermelding van '90 jaar Marilyn'. Deze actie is gesloten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vanmorgen is Serious Request weer begonnen. Dit jaar niet zoals we gewend zijn, met een glazen huis in een provinciale stad, maar met een wandeling door heel het land.

Het concept waarbij 3 radio-dj's in het glazen huis werden 'opgesloten' en verstoken van vaste voeding tot Kerstmis 24 uur aaneengesloten uit was een terugkerend hoogtepunt op feelgood-gebied.

Dit jaar pakken ze het anders aan en gaan de DJ's in duo's wandelend door het land. Je kan zelfs een stukje met ze meelopen als je het leuk vindt. Uiteindelijk lopen alle teams naar TivoliVredenburg in Utrecht waar een enorme eindshow word georganiseerd.

Ook anders is dat er dit jaar niet één goed doel is gekozen, maar drie. Het Rode Kruis heeft als aandachtspunten voor SR2018:

  • Bescherming tegen natuurgeweld
  • Reanimatie in Nederland
  • Noodhulp bij oorlogen en conflicten

Hier een uitleg en voorproefje van de Lifeline die je natuurlijk via de radio kan volgen op 3FM.

Meer informatie

Volgens NPO 3FM is het na 14 jaar Glazen huis, tijd voor iets nieuws. Wij zijn benieuwd. Veel succes voor de DJ's en wandelaars!

Beeld: Serious Request

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Sint is weer vertrokken naar Spanje, dus alles staat nu in het teken van de aankomende kerst. En dus schieten de aandoenlijke reclames als paddestoelen uit de grond. 

Zo komen we alvast helemaal in de stemming. 

1. John Lewis

Elk jaar weet de reclame van John Lewis ons te raken. Ook dit jaar bezorgt de commercial weer vochtige ogen. De nieuwe kerstcommercial speelt zich eind jaren tachtig af en draait volledig om zanger Elton John. We zien hem als kleine jongen achter de piano en veel hoogtepunten uit de carrière van de zanger komen voorbij.

2. Sainsbury’s

Ook de Britse supermarktketen Sainsbury’s heeft goed z'n best gedaan dit jaar. In de reclame 'Big Night' genaamd, geeft een meisje van acht een prachtig lief optreden. Dat doet ze samen met 59 andere kinderen. Leuk weetje: de échte ouders van deze kinderen zaten in het publiek en zijn bewust weggehouden van de casting en repetities tot aan de dag van opname. De reacties die je ziet zijn dus echt.

3. Plus supermarkt

Ook de Plus heeft een ontroerende kerstcommercial gemaakt. Een gezin viert kerst zonder oma. Maar die is er toch een beetje bij omdat ze haar dochter in gedachten helpt in de keuken.

4. Albert Heijn

December een feestmaand dus wordt er flink uitgepakt door de Albert Heijn. De supermarkt laat zien dat het groter is dan alleen kerst. Het is feest voor iedereen. 

5. Boots 

Een lieve commercial over de band tussen moeder en dochter. Ze kunnen elkaar soms wel achter het behang plakken, maar zijn ook dol op elkaar. 

Bron: Christmaholic  Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in