BBC First trapt het jaar af met gloednieuwe dramaseries

BBC First begint het nieuwe jaar goed met in januari meerdere fantastische onmisbare dramaseries. In het eerste weekend van 2016 ontspan je met Sherlock: The Abominable Bride, dat je mee terugneemt naar het jaar 1895. Raak verslaafd aan de eerste seizoenen van Doctor Foster, Dickensian en London Spy en laat je meeslepen door Idris Elba (Luther) die weer terugkeert als John Luther in het vierde seizoen waar hij op de proef wordt gesteld als nooit tevoren.

Tot slot eindigt januari met het negentiende seizoen van de enorm succesvolle serie Silent Witness, waar dit seizoen de moorden persoonlijk worden.

Article continues after the ad

BBC FirstSherlock: The Abominable Bride – in première op zondag 3 januari om 21:00 uur
We zijn hier eerder geweest: maar wat als dit niet het moderne heden was, maar het Victoriaans tijdperk? Wat als ‘s werelds beroemdste detective en zijn beste vriend in de Baker Street leefden van toen? Sherlock: The Abominable Bride neemt je mee naar het jaar 1895, ten tijde van stoomtreinen, paard en kar, hoge hoeden en frock-coats. Waarom schrikt Thomas Ricoletti wanneer hij zijn vrouw tegenkomt, gekleed in haar oude trouwjurk? Omdat slechts een paar uur daarvoor, ze een einde maakte aan haar leven… Mrs Ricoletti’s geest dwaalt door de oude stad en zint op wraak. Holmes, Watson en hun vrienden moeten al hun kundigheid gebruiken om deze ‘bovennatuurlijke’ vijand op te sporen en te bestrijden. Ze zoeken van het mistige Limehouse tot tussen de overblijfselen van een geruïneerde kerk om achter de schokkende waarheid te komen van de Abominable Bride… Bekijk hier de trailer.

BBC FirstDoctor Foster – in première op dinsdag 5 januari om 21:00 uur
Doctor Gemma Foster is een vrouw die alles onder controle heeft. Ze is een getalenteerde en gerespecteerde huisarts en het middelpunt van haar dorp – een vrouw in wie mensen vertrouwen hebben en een liefhebbende moeder. In dit gecompliceerde, aangrijpende en stilistisch psychologische drama staat haar leven echter op het punt van exploderen. Ze verdenkt haar man Simon van een affaire en is vastbesloten achter de waarheid te komen. Maar hoe ver is ze bereid te gaan en welk ander bedrog legt ze bloot? Met haar onderzoek ontregelt Gemma haar eigen leven en het leven van haar patiënten en haar familie. Ze gedraagt zich op een manier die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Leidt haar poging om grip te krijgen op de situatie ertoe dat ze uiteindelijk alles wat haar lief is kwijtraakt? Bekijk hier de trailer.

BBC FirstDickensian – in première op dinsdag 5 januari om 21:55 uur
In deze op Charles Dickens’ tijdloze romans gebaseerde serie spelen de meest iconische personages uit een Victoriaanse woonwijk een rol. Ontdek de gebeurtenissen in de aanloop naar de trouwdag van miss
Havisham, de offers die door een jonge Lady
Dedlock worden gebracht en zie wat er gebeurt met de meedogenloze geldschieter Jacob Marley. Elke aflevering staat garant voor romantiek, schandalen en intriges en onverwachte wendingen wanneer bekende personages worden meegenomen op nieuwe reizen. De prachtige achtergrond van het Victoriaanse Londen wordt tot leven gebracht door een fantastische cast met onder meer Stephen Rea (The Shadow Line, War and Peace), Pauline Collins (Merlin, Bleak House), Caroline Quentin (Doc Martin) en Peter Firth (Spooks). Bekijk hier de trailer.

BBC FirstLuther Series 4 – in première op donderdag 14 januari om 21:00 uur
Nog herstellende van Ripley’s dood, heeft John Luther de politie verlaten en zich teruggetrokken. Wanneer hij erachter komt dat de persoon waarvan hij houdt, misschien wel dood is, heeft Luther één missie; erachter komen wie dit heeft gedaan en hen laten boeten. Ondertussen laat een kannibalistische seriemoordenaar een spoor aan lijken achter, maar geen enkel teken van zijn identiteit. Luther keert terug naar zijn werk en realiseert zich dat hij de enige is die zich kan verdiepen in de complexe psychose van de moordenaar en kan anticiperen op zijn volgende daad. Maar John’s persoonlijke problemen stapelen ook op en hij wordt danig op de proef gesteld. Het is zijn zwaarste test tot nu toe: eentje die hem dichter bij de rand brengt dan ooit. Bekijk hier de trailer.

BBC FirstLondon Spy – in première met een dubbele aflevering op zaterdag 16 januari 22:00 uur
London Spy is het verhaal van een romance tussen twee mensen uit heel verschillende werelden. De een werkt op het hoofdkantoor van de geheime dienst en de ander komt uit de wereld van clubs en jeugdige uitspattingen. Een coproductie van BBC America en BBC Two en gemaakt door de alom geprezen best-selling auteur Tom Rob Smit (Doctors). Danny, gezellig, hedonistisch, romantisch en losgeslagen, valt voor de asociale, mysterieuze en briljante Alex. Kort nadat ze beseffen dat ze voor elkaar gemaakt zijn, wordt Alex dood aangetroffen. Danny volkomen vermoeid gaat de strijd aan met de complexe wereld van de Britse spionage en moet beslissen of hij bereid is te vechten voor de waarheid. Bekijk hier de trailer.

BBC FirstSilent Witness series 19 – in première met een dubbele aflevering op donderdag 28 januari om 21:00 uur
Dr. Nikki Alexander (Emelia Fox), Dr. Thomas Chamberlain (Richard Lintern) en Dr. Jack Hodgson (David Caves) zijn een toegewijd team van forensisch pathologen die erachter proberen te komen hoe en waarom een slachtoffer sterft. In dit seizoen onderzoekt Nikki een moord die een rechtstreekse kopie is van een zaak uit haar verleden. Ze vermoedt al snel dat de moorden iets met haar te maken hebben. Maar wie zal haar geloven? Ondertussen zorgt Jack voor spanning als hij zich schaart achter een rechercheur die klachten over de politie onderzoekt betreffende het plotseling doodschieten van een meisje door gewapende politie. Verder leidt een schijnbaar toevallige moord op het afgelegen platteland Nikki en Jack naar de gevaarlijke criminele onderwereld...