More content below the advertising

Kunstmaand Ameland 2016

In november staat het Nederlandse eiland Ameland een maand lang volledig in het teken van kunst. Deze populaire expositiemaand zal voor de 20e keer plaatsvinden en dat wordt gevierd met een speciale opening door niemand minder dan kunstenares Ans Markus op zaterdag 5 november in Landal Ameland State. Kunstmaand Ameland is voorzien van kunst van 125 binnen- en buitenlandse kunstenaars. Muziek en theaterliefhebbers zullen er ook te vinden zijn. Verschillende bekende artiesten als Herman van Veen, Jan Vayne en Iris Kroes staan op het podium.


Expositie Ans Markus


Kunstenares Ans Markus is bekend om haar schilderijen van vrouwen in windsels. De subtiele toonovergangen in het werk van de kunstenares maken de weergave levensecht. In haar schilderijen speelt ‘de vrouw’ een belangrijke rol. Zowel Markus zelf als haar dochter Sigrid fungeren als model voor de figuren. De laatste jaren wordt haar werk tevens gekenmerkt door enerzijds een bredere oriëntatie op de maatschappij en anderzijds een meer spirituele inhoud. Het werk van Ans Markus, dat gerekend wordt tot het Nieuw Realisme, wordt tentoongesteld in de Doopsgezinde Kerk in Hollum.

Over de horizon
De officiële opening van Kunstmaand Ameland (1 t/m 30 november) vindt plaats op zaterdag 5 november. Het thema van de 20ste feesteditie van Kunstmaand Ameland is Over de Horizon. Hiermee wordt de echte horizon bedoeld, maar ook de Scandinavische landen. En wat brengt de toekomst? Voor het eerst wordt er ook kunst gepresenteerd uit IJsland, naast de kunstenaars uit Zweden, Denemarken, Noorwegen, Duitsland en eigen land. Vroeger voeren de Amelanders voor handel naar deze landen gelegen aan de Oostzee en nu wordt kunst uit deze regio naar Ameland gebracht.


Veelzijdige exposities


Er zijn veel bijzondere kunstenaars met uiteenlopende werken, waaronder Barbara Broekman en Henk Wolvers. Kunstenares Barbara Broekman maakt gebruik van een zeer divers palet aan harde en zachte materialen. In haar werk worden dagelijkse onderwerpen als liefde, dood, geboorte, verlies en de verhouding tussen seksen aangesneden. Keramist Henk Wolvers werkt uitsluitend met het bijzondere materiaal porselein. De belangrijkste uitgangspunten voor zijn werk zijn beweging en transparantie: en dat met porselein!

Kaartverkoop
De kaarten variëren in prijs van € 22,- t/m €30,-. Voor het bestellen van de tickets en meer informatie over het podiumkunst programma klik hier.

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in