More content below the advertising
Woods

Amsterdam Woods Festival dekt opnieuw de tafel voor een smakelijke culinaire line-up onder de bomen in het Amsterdamse Bos. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus kan het publiek uitgebreid genieten van een à la carte driegangendiner in restaurantsetting, verzorgd door restauranthouders van Hotel de Goudfazant en Lof. Ook is er een divers aanbod van foodtrucks met streetfood uit alle windstreken. Alle producten zijn zoveel mogelijk bereid met lokale, duurzame en biologische ingrediënten.

Pop-up restaurant In de Achtertuin

Amsterdam Woods Festival opent twee dagen het pop-up restaurant In de Achtertuin in het Amsterdamse Bos. Rogier Klooster van Hotel de Goudfazant en Sander Louwerens van Lof en Citroën uit Amsterdam serveren een à la carte driegangenmenu met per gang de keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Sander Louwerens stond meer dan twintig jaar aan het hoofd van de keuken van Lof. Rogier Klooster is bedrijfsleider van het welbefaamde Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord. Klooster en Louwerens nemen het stokje over van restaurant Rijsel, dat vorig jaar zijn deuren opende op Amsterdam Woods Festival. Het restaurant was het gehele festival uitverkocht.

Streetfood uit alle windstreken

Een divers aanbod van foodtrucks voorziet in culinaire hoogstandjes uit alle windstreken. Alle foodtrucks bereiden hun producten zoveel mogelijk met lokale, duurzame en biologische ingrediënten. Er is Libanese Manousheh, echte Berlijnse curryworst, overheerlijke falafel, Aziatische fusiongerechten, en maiskolven naar Jamaicaans en Mexicaans recept. Publiek dat het graag dichter bij huis zoekt, zet zijn tanden in biologische friet van handgesneden aardappelen, rechtstreeks van de boer. Ook voor een heerlijk kopje koffie, of een ijsje tjokvol fruit en vitamientjes, kun je op Amsterdam Woods Festival terecht. Bezoekers die blijven overnachten beginnen gezond aan de dag met een portie bio-brinta.

Biologische wijnen, speciaalbier- en cocktailbar

Op de culinaire line-up van Amsterdam Woods Festival staat meer dan food. Er zijn heerlijke biologische wijnen van Vinoblesse: van verfrissend, fruitig wit en echte rosé tot spannend, vol rood. Maar liefst acht soorten speciaalbier van Gulpener maken hun entree op Amsterdam Woods Festival. Meesterbrouwers van Gulpener geven speciale biercolleges. Bij de cocktailbar mixen bezoekers hun favoriete cocktail. Ze hebben de keuze uit negen frisdranken, waaronder rabarberlimonade en Apfelschrole van Fritz Kola, drie soorten ijsthee, rum, gin en wodka.

Amsterdam Woods Festival

Amsterdam Woods Festival is een kleinschalig, duurzaam en intiem festival op een prachtige, groene locatie in het Amsterdamse Bos. De eerste editie vorig jaar is bijzonder lovend ontvangen door bezoekers en pers. Ook belandde het festival direct op de shortlist (top 10) van de European Festival Awards, in de categorieën beste kleine en beste nieuwe festival. Amsterdam Woods Festival presenteert gevestigde acts en nieuw talent uit binnen- en buiteland, muziekdocumentaires in samenwerking met IDFA at Melkweg en een verrassende culinaire line-up. Optredende artiesten zijn o.a.: Daniel Norgren, Sticky Fingers, Jeremy Loops Eefje de Visser, My Baby, Ultimate Painting, Palmbomen II Live, Liima, Marble Sounds, PAUW, Phil Cook, De Likt, zZz en Bent van Looy.

Kaartverkoop en meer informatie

Een weekendticket is te koop voor € 70,- (€ 89,50 inclusief overnachting op Camping het Amsterdamse Bos), een dagticket kost € 40,-. CJP-pashouders betalen € 65,- voor een weekendticket. Tickets zijn te koop op www.amsterdamwoods.nl.

Onze tijdlijn vult zich met zonovergoten foto's op Europa's ski-pistes. Het is dat de temperatuur 's nachts nog een béétje onder het nulpunt daalt, anders bleef er weinig te skiën over. Waar wil je extra aan denken bij warm wintersportweer?

1. Drinken!

Je bent lekker in beweging en ongemerkt verlies je ook behoorlijk wat vocht. Zeker met warm wintersportweer: Veel (water) drinken. Neem een extra plastic fles of bidon met water mee zodat je af en toe in de lift een slokje neemt om je vocht op peil te houden.

More content below the advertising

Als je dat niet doet kan je hoofdpijn krijgen door het vochttekort en als je meteen aan de alcohol gaat na het skiën, komt deze ook dubbel zo hard aan.

2. Houd je jas aan

Als je op het terras zit na een paar afdalingen, is de verleiding groot om je jas uit te trekken. Denk er wel aan dat je niet alleen in een thermo-shirt of t-shirt blijft zitten.

Je bezwete truitje koelt snel af in de toch wel frisse buitenlucht en dan vat je heel snel kou, zeker als er een windje staat. Doe je jas dus wel lekker open, maar houd 'm aan of trek een droge trui aan.

3. Goede bescherming

Behalve dat winterkleding je warm en droog houdt, is het ook bedoeld als bescherming. Want als je in een t-shirt of simpel truitje skiet en je valt, is dat echt behoorlijk onaangenaam. Kies voor een dunner jasje of een fleece-trui als het met je ski-jas echt niet uit te houden is.

4. Laagjes laagjes laagjes

Dat is het geheim voor wintersporten in deze temperaturen. Zorg voor meerdere laagjes zodat je ook iets uit kan trekken als het te warm is, maar dan evengoed nog wel genoeg aan hebt.

Een droge trui of een extra thermoshirt in je rugzak is aan te raden en hopelijk heb je verschillende diktes trui meegenomen zodat je een beetje kan variëren.

5. Smeer 'm

Verzorg je huid extra goed als het zo zonnig is op de piste. Je zit in de bergen dichter bij de zon en de sneeuw reflecteert ook nog eens. Factor 50 is echt geen overbodige luxe.

Neem je zonnebrandcrème mee zodat je bij de koffie-pauze en lunch nog even een nieuw laagje op kan smeren. Zorg ook voor een goede beschermingsfactor voor je lippen en vergeet op het terras je oorschelp niet in te smeren. 

6. Draag een goede zonnebril

Dat je geen zin hebt in die grote ski-bril met dit weer, snappen wij heel goed. Maar omdat het (zon)licht op de berg zo fel is, is het écht belangrijk om een goede UV-bescherming in je zonnebril te hebben.

Investeer hierin, want als je sneeuwblind wordt, zie je echt sterretjes. Houd je zonnebril ook op op het terras.

Mode-expert Anita Willemars geeft natuurlijk het goede mode-voorbeeld. Helemaal on trend (metallic). Viel Spass!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A N I T A W I L L E M A R S (@anitawillemars) op

Beeld: Joan Oger by unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in