Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 december in Hermitage Amsterdam: gratis toegang voor alle Catharina’s, Kate’s en Katja’s

Op woensdag 7 december, de dag dat kroonprinses Catharina-Amalia haar dertiende verjaardag viert en de heilige Catharina wordt herdacht door de oosters-orthodoxe kerk, heeft iedereen die Catharina heet, of een hiervan afgeleide voornaam heeft (zoals Kate of Katja) op vertoon van haar identiteitsb...

7 december in Hermitage Amsterdam: gratis toegang voor alle Catharina’s, Kate’s en Katja’s

Op woensdag 7 december, de dag dat kroonprinses Catharina-Amalia haar dertiende verjaardag viert en de heilige Catharina wordt herdacht door de oosters-orthodoxe kerk, heeft iedereen die Catharina heet, of een hiervan afgeleide voornaam heeft (zoals Kate of Katja) op vertoon van haar identiteitsbewijs gratis toegang tot de tentoonstelling Catharina, de Grootste in de Hermitage Amsterdam.

In het café-restaurant zijn die dag zoete favorieten van Catharina de Grote verkrijgbaar, zoals huisgemaakte zwarte bessensmoothie en Pavlova taart, een mousse van passievrucht met meringue.

Hofintriges
250 jaar nadat zij met een opzienbarende kunstaankoop de Hermitage stichtte, brengt de Hermitage Amsterdam in een rijke tentoonstelling het levensverhaal van Catharina de Grote, Europa’s langst regerende keizerin. Haar naam was altijd omgeven door superlatieven en mythes, vaak ook over haar intieme leven en hofintriges.

Ze was de diamant die zij zelf sleep
Sommige mythes horen inderdaad in het rijk der fabelen. Andere zijn echt waar. Catharina de Grote (1729–1796) zou de grootste tsarina aller tijden worden. Ze had een ambitieuze agenda, met hervormingen in het hele tsarenrijk. Ze keek én handelde vooruit. Ze had een enorme passie voor kunst en heeft meer betekend dan wie ook voor ’s werelds grootste kunstcollectie. De 14-jarige Duitse prinses die naar Rusland kwam, ontwikkelde zich tot de belangrijkste vrouw in haar tijd. Ze was de diamant die zij zelf sleep.

Zit jouw naam erbij? Wikipedia somt hier een heel rijtje op.

Bron beeld prinses Amalia: Jeroen van der Meyde